CENTAR ZA FIZIOTERAPIJU “FEMUR” ZAGREB osnovan je 2018-e godine pod stručnim vodstvom fizioterapeutkinje i licencirane Schroth terapeutkinja, fizioterapeutkinje ženske nogometne reprezentacije i Zagrebačkog nogometnog saveza – Melise Idrizi.

Centar za fizioterapiju Femur specijalizirani je centar iz područja fizioterapije namijenjen svim dobnim skupinama i stadijima tjelesne aktivnosti koji prakticira individualni pristup rada.

U Femuru Vas očekuje široki spektar ponuda koji obiluje svim agensima elektroterapije, kinesio tapinga, Cyriax metode, manualne limfne drenaže, medicinske klasične i sportske masaže, individualnih ciljanih vježbi po Schroth metodi.

U Femuru Medicinsku i sportsku masažu provode isključivo fizioterapeuti, medicinsko osoblje koje je educirano i koje ciljano radi svaki pokret rukama koristeći svoje znanje anatomije i fiziologije ljudskog tijela.

Orlandofit Centar u Zagrebu brine o svojim članovima te su Vam u suradnji sa Centrom za fizioterapiju “Femur” osigurali pregled kralježnice Vaše djece po cijeni od 150 kn (redovna cijena je 300kn)

PRIDRUŽITE SE PROGRAMU SRETNA KRALJEŽNICA

SAZNAJTE IMA LI VAŠE DIJETE NEPRAVILNU POSTURU?

PREVENIRAJTE POJAVU I PROGRESIJU SKOLIOZE – RASTUĆEG PROBLEM KRALJEŽNICE KOD MLADIH!

Što je program “Sretna kralježnica”? To je program baziran na pristupu metode po Katarini Schroth s ciljem otkrivanje nepravilne posture na vrijeme kako bi izbjegli ili barem usporili, a zatim stopirali progresiju skolioze kod djece koja je imaju i smanjili potrebu za uključivanjem nošenja ortoza u kineziterapiji skolioza te na kraju izbjegavanje operacija kralježnice kao zadnje mjere koja se koristi u rješavanju ovog zdravstvenog problema.

Schroth metoda je tehnika gdje se kroz sistem posebnih korektivnih vježbi držanja, pozicioniranja i disanja djeluje u sve tri dimenzije na deformacije kralježnice skolioze i kifoze.

Skolioza je zakrivljene kralježnice u stranu u obliku slova S ili C, a dolazi do rotacije samih kralježaka.

Kifoza u ovom slučaju označava pretjeranu zakrivljenosti srednjeg dijela kralježnice (leđa imaju pojačani okrugli izgled).

SRETNA KRALJEŽNICA

Kako je nastala Schroth metoda je ime dobila po Katarini Schroth koja je davne 1921.g. u Njemačkoj počela razvijati tu metodu na samoj sebi jer je imala skoliozu. Tako se metoda kroz njezine godine rada razvila na čvrstim temeljima jer je danas jedna od najpriznatijih konzervativnih metoda u liječenju deformacija skolioze i kifoze.

Zašto se primjenjuje? Glavni cilj primjene kod djece i mladih je zaustavljanje razvoja deformacije i izbjegavanje operacije, a zatim se postiže smanjenje kuta zakrivljenosti skolioze i kifoze te poboljšanje izgled tijela. Kod odraslih i starije populacije se radi s ciljem smanjenja boli u leđima i poboljšanje izgleda zakrivljenosti tijela.

Kako izgleda program “Sretna kralježnica” te što dijete i roditelji time dobivaju? Djeca dolaze ugodno odjevena. Schroth terapeut uzima anamnezu, procjenu i radi klinički pregled te zatim sugerira, ovisno o rezultatu, što dijete i roditelji te u kojim najpovoljnijim uvjetima mogu poduzeti za zaustavljanje razvoja deformacije.

Dijete koje dobi se može prijaviti?

  • dijete u 6 ili 7 godini života (rani početak nastajanja skolioza)
  • dijete u 9.-11 godini života (kasni početak nastajanja skolioze)
  • djeca između 11 i 14 godina (pubertet kada slijedi drugi najveći rast djeteta)
  • dijete koje ima određene bolove ili ograničenja u izvedbi pokreta pri treningu ili uobičajenim životnim aktivnostima
  • dijete za koje ste primijetili da sjedi nepravilno za radnim stolom
  • dijete za koje ste primijetili odstupanja u pojedinim točkama na tijelu (nejednakost visine ramena, nejednakost u visini lopatica, glava pognuta prema naprijed i sl.)

 

PRIJAVE NA: femur.terapija@gmail.com

INFO KONTAKT:

+385 99 8504375

www.fizioterapija-femur.hr