Categories
News

Boks i Kickboxing – Individualni program

01902650Programi boksačkih treninga sveobuhvatnog su karaktera, tako se tijekom treniranja razvija opća kondicija i izdržljivost, koordinacija, snaga, brzina i agilnosti. Boks kao rekreativni sport u velikom je uzlazu i sve više ljudi prepoznaje njegov odličan utjecaj na opće fizičko stanje kao i mogućnost stalnog napretka.

Programi su individualno prilagođeni dobi i ambicijama pojedinog polaznika i u osnovi mogu se podijeliti na:

  • rekreativni boks
  • napredni programi boksa

Budući da je boks individualni sport, nije nužno potrebna grupa za trening, već se trening može održavati samo sa trenerom, što mnogi danas preferiraju uslijed nedostatka vremena.

01902622Bitan segment je individualni pristup kako bi se greške u usvajanju tehnike izbjegle, a ujedno pravilno aktivirala muskulatura cijelog tijela.

Uz boks ćete u vrlo kratkom vremenu pospješiti svoje fizičko i mentalno zdravlje, poboljšati izgled, jačati samopouzdanje i riješiti se negativne energije i nakupljenog stresa.

Budući da je aerobno daleko zahtjevniji nego vježbanje u teretani, pomoći se vam da zavidno poboljšate svoju izdržljivost, kao i sve motoričke sposobnosti. Zbog toga intenzivno topi masne naslage, eliminira suvišnu vodu iz tijela i jača sve skupine mišića, a naročito trbušnu muskulaturu. Ženama je stoga naročito privlačan jer potiče mršavljenje i zatezanje cijelog tijela.

Kao i svaki drugi sport, i ovaj zahtjeva lagano uvođenje u treninge. Kreće se s osnovama, a nakon što vježbač usvoji osnove tehnike i stekne kondiciju slijede treninzi sa sparing partnerom i fokuserima.

01902644Trening boksa se većinom provodi u obliku intervalnog treninga u trajanju pojedinih tehnika 30 do 60 sekundi i pauze u odnosu na rad 1:2 za početnike, a 1:1 za napredne vježbače. Na taj način razvijamo lokalnu mišićnu izdržljivost kroz ponavljanja određenih tehnika do pojave zamora.

Trening obavezno započinje zagrijavanjem i istezanjem, kako bi tijelo pripremili za veće napore koji ga očekuju u glavnom dijelu. Jedna od tradicionalnih vježbi koja se obavezno prakticira u treningu boksa jest preskakanje vijače, no ono ne mora biti nužno rezervirano za uvodni dio treninga.

Nakon dobre pripreme slijedi glavni dio treninga koji je najčešće usmjeren na savladavanju tehnike, rad na vrećama, fokuserima, te sparing.

01902652

Nakon odrađenog cijelog treninga (ako još uvijek možete stajati na nogama) potrebno je napraviti kvalitetno istezanje od 10 min.

Od opreme koja će vam biti potrebna da biste se aktivno bavili boksom u početku će biti dovoljne rukavice i bandaže za ruke.

S trenerom možete trenirati individualno ili poluindividualno (2 osobe), a za detaljnije informacije ili rezervacije nazovite recepciju OrlandoFit Fitness na broj 01/4860805.