Categories
News

BOXING FITNESS

Boxing Fitness je prvenstveno namijenjen svim rekreativcima, bez obzira na prethodno iskustvo, spol i godine. Jer svega nekoliko treninga je potrebno početniku rekreativcu da svlada osnovnu tehniku borilačkih sportova. Osim tehnika boksa, vrlo često se koriste kretne strukture iz drugih borilačkih sportova kickboxinga, tajlandskog boksa, pa čak i MMA.

Uvodno pripremni dio treninga se sastoji od uvijek različitih sadržaja, te se ovisno o broju vježbaća provodi različitim organizacijskim oblicima rada (frontalni, rad u parovima, kružni oblik rada, poligon…). Pa će se tako u uvodnom dijelu treninga provoditi sadržaji poput trčanja sa zadacima, opće pripremnih vježbe razgibavanja, kratka škola boksa, dinamičkog istezanje i slično… Dok je pripremni dio treninga rezerviran za vježbe mobilnosti i stabilizacije.

Slijedi glavni dio treninga, koji se najčešće provodi u parovima na vreći ili na fokuserima, kroz ukupno 8 – 12 rundi, isto tako uvijek kroz različite metode rada. Trajanje rundi je 2-3 minute sa 30 – 60 sekundi odmora.

Ovaj dio treninga se uglavnom provodi kružno-intervalnom metodom rada, na način da se kombinira boksački i kondicijski trening. U „pauzi“ između rundi na vreći ili fokuserima, izvode se vježbe snage i izdržljivosti specifične za borilačke sportove. Ponekad se spomenute kondicijske vježbe rade između svake runde. Trening je konstantno promijenjivog karaktera, pa su rekviziti, kombinacije vježbi, broja ponavljanja i dužine odmora uvijek različiti. Često se u treningu koriste medicinke, girje, TRX i ostali funkcionalni rekviziti.

Cilj ovog treninga je optimizacija svih motoričkih i funkcionalnih sposobnosti, kroz konstantno promjenjive metode rada.

U završnom dijelu treninga, cilj je smirivanje organizma vježbama istezanja i opuštanja, te samomasaže.