Categories
News

Citroën C4 Cactus Rip Curl: 100 % outdoor izvedba!

Povodom Salona automobila u Ženevi, štand marke Citroën odisat će daškom slobode i avanture pri predstavljanju posebne serije C4 Cactus Rip Curl. To je prirodan spoj dviju marki koje razvijaju vrhunski dizajnirane i tehnološki napredne proizvode. Jednostavan i jedinstven crossover, Citroën C4 Cactus, povodom ove specijalne serije, uvodi funkciju Grip Control koja poboljšava prianjanje te stilske značajke koje ističu njegov pustolovni karakter.

Kao crossover nove generacije koji ruši ustaljena pravila automobilskog svijeta, Citroën C4 Cactus nastavlja širiti svoju gamu i premijerno predstavlja specijalnu seriju nastalu u suradnji marki Citroën i Rip Curl, vodeće svjetske marke u svijetu surfanja.

Surađujući s markom Rip Curl, čiji je naziv 1.969. postao sinonim za surfanje, Citroën kroz izražajniju i radikalniju izvedbu želi ojačati outdoor značajke modela C4 Cactus. Citroën nudi svim ljubiteljima ovoga modela jednu sasvim novu izvedbu vozila, koja se istovremeno ističe tehnologijom i performansama te odgovara stilu života ispunjenom relaksacijom, aktivnostima i bezbrižnosti. Filozofija marke Rip Curl nastala je u gradiću Torquay (Australija) udaljenom nekoliko sati vožnje od legendarne uvale za surfanje „Cactus Bay”.

Osim što su obje marke poznate po kreativnosti i inovativnosti, one također dijele i istu strast za pustolovinom (ono što Rip Curl naziva „The Search”, drugim riječima, traganje za savršenim valom) koja potiče potrošače da budu u pokretu „bilo kada i bilo gdje”. Još bolji dokaz udruživanja marki Rip Curl i Citroën ugradnja je sustava Grip Control u gamu C4 Cactus.

Sustav Grip Control, snažnije prianjanje kao poziv na bijeg u nepoznato
Velika novost u Citroën C4 Cactus Rip Curl, 100 % outdoor izvedbi, je u snažnijoj ponudi prianjanja u kombinaciji s motorima najboljih performansi C4 Cactus i ručnim mijenjačem (PureTech 110 S&S s ručnim mjenjačem ili izvedbu BlueHDi 100 S&S s ručnim mjenjačem). Citroën C4 Cactus Rip Curl ekskluzivno je opremljen sustavom Grip Control i posebnim gumama Mud & Snow za kretanje na zahtjevnim podlogama (gume marke Goodyear 205/50 R17 89V – Vector 4Seasons).

Sustav Grip Control omogućava pojačano inteligentno prianjanje na svim podlogama. Raspolaže naprednim sustavom protiv proklizavanja ugrađenim u računalo ESP-a koje upravlja proklizavanjem prednjih pogonskih kotača uz različite načine prilagodbe podlozi na kojoj se nalazite. Elegantno postavljen na sredini armaturne ploče, gumb sustava Grip Control omogućuje nam odabir pet različitih načina vožnje:

  • STANDARDNI NAČIN VOŽNJE: za putovanja po sunčanim obalnim cestama, planinskim zavojima, autocestama ili po avenijama glavnih gradova… Ovaj način namijenjen je vožnji u uobičajenim uvjetima na cesti, s malim mogućnostima za proklizavanje. Osim toga, u ovom se načinu Grip Control može automatski prilagoditi uvjetima na cesti.
  • PJEŠČANA PODLOGA: kako biste se što više približili najljepšim mjestima za surfanje… Ovaj način nudi opciju istovremenog proklizavanja oba prednja pogonska kotača kako biste mogli upravljati automobilom po mekanoj podlozi i kako ne biste zapeli u pijesku. Može se koristiti i do brzine od 120 km/h, nakon čega automatski prelazi na „standardni način vožnje”.
  • SVE PODLOGE: za mirnu vožnju po svim skliskim podlogama (blato, vlažna trava, zemljani putovi)… Djelujući kao blokirajući diferencijal, ovaj način vožnje omogućuje pokretanje vozila u posebnim uvjetima prenoseći najveći okretni moment na kotač s najboljim prianjanjem.
    Može se koristiti i do brzine od 80 km/h, nakon čega automatski prelazi na „standardni način vožnje”.
  • SNJEŽNA PODLOGA: za posjet najljepšim zimskim sportskim odredištima… Ovaj način vožnje trenutno prilagođava proklizavanje oba pogonska kotača slabo prianjajućim podlogama na kojima se nalazi, kako biste sigurno i bezbrižno mogli voziti cestama pokrivenima snijegom. Čim vozilo dosegne brzinu od 50 km/h, sustav automatski prelazi na „standardni način vožnje”.
  • ESP OFF: moguće je isključiti ESP (aktivan do brzine od 50 km/h).

Zahvaljujući poboljšanom prianjanju, Citroën C4 Cactus Rip Curl svojim vozačima i putnicima jamči jedinstveno iskustvo vožnje neovisno o odredištu ili godišnjem dobu, pri čemu se u svijetu automobila uvelike ističe kompaktnim izgledom SUV-a!

Funkcionalan i moderan dizajn

Citroën C4 Cactus Rip Curl ističe se jedinstvenim dizajnom koji je istodobno lijep i praktičan. Ova specijalna serija spaja suvremenost i dinamičnost svijeta surfanja. Vizualno se ističe ekskluzivnim unutrašnjim kao i vanjskim značajkama. Specifični izgled Citroën C4 Cactus Rip Curl uključuje: bijela kućišta osvrtnih zrcala, bijele krovne nosače kao i sjajnu bijelu naljepnicu koja, postavljena okomito na prednji blatobran, spaja geometrijske motive logotipa marke Rip Curl. Na stražnjim bočnim trokutnim staklima prevladava vodoravno postavljeni motiv kojemu je dodan potpis marke Rip Curl otisnut bijelim slovima. Ovim grafičkim prikazom automobil je u potpunosti uronjen u svijet surfanja

Citroën C4 Cactus Rip Curl također krasi zaštitna obloga sive boje Aluminium na prednjim i stražnjim odbojnicima, koja ističe njegov „pustolovni” izgled. Airbump®, grafički i funkcionalni element koji daje C4 Cactusu upečatljiv izgled i štiti njegovu karoseriju, u ponudi je u crnoj boji (serijska boja), ali dolazi i u drugim bojama (Dune, Chocolate i Grey) kako bi svatko mogao svoj Citroën C4 Cactus Rip Curl prilagoditi svojim željama. Prilikom lansiranja modela Citroën C4 Cactus Rip Curl na tržište, u katalogu će biti ponuđeno pet različitih boja karoserije: smeđa Olive/ crna Obsidien / crvena Aden / siva Aluminium ili bijela Perle Nacré. Citroën planira potkraj godine dodati u katalog i jedinstvenu boju: plavu Baltic koja dodatno naglašava linije modela Citroën C4 Cactus Rip Curl.

Kabina ovog modela posebne je energične i dinamične narančaste boje Pulp. Sigurnosni pojasevi narančaste boje Pulp kontrastiraju sivoj boji Mica (serijska boja) tkanenih presvlaka i crnoj boji presvlaka u kombinaciji kože i tkanine (dostupne u opciji). Podloga u automobilu iste je boje. Tepisi su ukrašeni prošivima narančaste boje Pulp i naljepnicom s logotipom marke opreme za surfanje. Zvučnici u automobilu Citroën C4 Cactus Rip Curl naglašeni su ukrasnim elementima u narančastoj boji Pulp koji kontrastiraju unutarnjem uređenju sive boje Stone koja prevladava u unutrašnjosti. Naposljetku, podsjećajući na putne torbe i bijeg u nepoznato, armaturna je ploča s vozačeve strane pročišćena i povezana s komandama na 7” tabletu osjetljivom na dodir, a poklopac pretinca za rukavice (TOP BOX) nalik je putnim kovčezima s remenjem i zakovicama.

Bogato opremljena, nova specijalna serija C4 Cactus Rip Curl temelji se na modelu Citroën C4 Cactus s trećom razinom opreme „Shine”. Od njega preuzima glavnu serijsku opremu i odlikuje se (ovisno o tržištu) brojnim tehnološkim rješenjima (pomoć pri parkiranju straga, automatski klima-uređaj, prednja svjetla i brisači s automatskim paljenjem, navigacijski sustav, audiosustav MP3 6HP, regulator/limitator brzine, zatamnjena stakla…). Kako biste ostali savršeno povezani s prirodom i uživali u iznimnoj količini svjetlosti tijekom svakog izleta, Citroën C4 Cactus Rip Curl u serijskoj opremi ima (ovisno o tržištu) ostakljeni panoramski krov s visokom termičkom zaštitom koja može upiti više topline.