Categories
Orlandov kutak

Direktna veza između vježbanja i poslovnog uspjeha

Što redovno vježbanje znači za vaš životni i radni elan, pa nastavno na to i ukupan uspjeh koji postižete, pročitajte u našem blog-postu.

shutterstock_125741552_Veza izmedju vjezbanja i poslovnog uspjeha_Fotka 2Ustajanje u 7.00 ujutro, prolazni doručak poput cijeđenog voća, ili mliječno-voćnog napitka. Odlazak u ured, kava, jutarnje čišćenje mailova i priprema radnog dana. Odlazak na prvi od brojnih sastanaka i prezentacija.  U međuvremenu, do 12 sati 40 do 50 dolaznih i odlaznih mobilnih poziva, i na desetine nepročitanih novih mailova koje netremice dolaze na iPhone… Jabuka i lagani sendvič. Novi sastanci, novi pozivi, traženje parkinga u centru grada… Povratak u ured oko 14 sati, naručena salata sa piletinom, skidanje sakoa, košulje i kravate, presvlačenje u trenirku. Klijent koji inzistira da treniramo zajedno, zapravo mi čini uslugu, jer bez njega ne bih imao vrijeme za svoj trening. Sat i pol žestoke “borbe” sa BOSU loptom, TRX-om, Max rackom i Power Plate-om… Multipowerov proteinski napitak odmah nakon treninga. Novih pet ili šest klijenata, jedan za drugim, sve do 20.00… 21.00… nekad do 22.00 sata. Tuširanje, 10 minuta saune, odlazak doma. Salata sa tunom, svježi sir ili beefsteak u 23.00. Paljenje laptopa, pregled sva 94 nepročitana maila i niz poruka od tajnice, poslovnih partnera, prijatelja. Pisanje zadataka za novi dan.

shutterstock_374136670_Veza izmedju vjezbanja i poslovnog uspjeha_Fotka 3Pogled na sat mi govori da je vrijeme za počinak. Dva su sata u jutro. Sutra u jutro je važan sastanak… i tako iz dana u dan, jer veliki projekt je ispred mene… ipak unatoč svemu napisanom, unatoč  pet sati sna, energije je i više nego dovoljno, tijelo se ne osjeća umornim,  optimizam na mjestu tijekom cijelog dana… znam ljude koji rade puno manje, više se odmaraju, više vremena provode doma – no ipak su umorniji, iscrpljeniji i pod većim stresom od mene. Ne, ne želim ispasti samodopadan, nisam superman, samo sam sam sebi potvrdio da svakodnevna tjelovježba, svakodnevna doza zdravlja formulirana zdravom prehranom i treningom, čvrst i zdrav, iako kratak san, osiguravaju pojedincu ne samo dovoljno, nego i više od potrebne snage.

Ako je sve to kvalitetno iskombinirano s osjećajem uživanja u tome što radite, ako znate kako ste svakoga dana nekome napravili dobro za njegovo zdravlje, ako svaki dan dobijete potporu svojih prijatelja bilo sms-om, porukom na facebook-u ili tapšanjem po ramenu onda je stvar potpuna i napuni Vam baterije još i više.

Probajte i Vi…

Orlando