Categories
News

FITNESS JOGA BY DEA

Jedna od najvećih dobrobiti joge je smanjivanje rizika od ozljeda i povećanje fleksibilnosti cijeloga tijela. Joga je holistička disciplina, što znači da djeluje na svim razinama našeg bića: fizičkoj, mentalnoj, emotivnoj i duhovnoj. Smiruje um, ojačava koncentraciju, povećava pažnju i svjesnost u svakodnevnom životu. Sinergijom Kundalini joge, Hatha joge, Mindfulness meditacije te Power joge oblikovan je sadržaj pod nazivom Fitness Joga s ciljem provedbe aktivnog treninga i postizanja trenažnih efekata, no držeći se principa joga tehnike vježbanja.

Dea se jogom bavi od 2008. godine pod vodstvom dr.Emine Kurtagic, a potom razvija vlastitu svakodnevnu praksu asana koju produbljuje vježbajući s raznim učiteljima. Praksu dodatno obogaćuje i iskustvom s brojnih radionica gdje uči od mnogih svjetski poznatih učitelja kao što su Yiannis Andritsos, Har Nal Kaur, Joseph Amanbir Singh i dr. 2015 upisuje program obuke za yoga učitelje pod vodstvom Dr.Guru Rattane jedne od prvih učenica Yogi Bhajana, utemeljitelja Kundalini joge na Zapadu. 2017 godine stječe certifikat RYT 200.
Svoj način prezentacije joge Dea prilagođava prostoru i vremenu današnjice te potrebama pojedinca/grupe s naglaskom na osluškivanje svoga tijela…