Categories
News

KONCEPTNO VOZILO DS 5LS R

U povodu Pekinškog salona DS će otkriti jedinstvenu i neviđenu izvedbu modela DS 5LS: konceptno vozilo DS 5LS R. Model prožet sportskim duhom koji ističe sve prednosti modela DS 5LS,  poput snage i iznimno kvalitetnih materijala. Po uzoru na konceptna vozila DS3 Cabrio Racing i DS4 Racing, DS znanje i stručnost s DS 5LS R dolaze do izražaja više nego ikad prije. Riječ je o konceptnom automobilu koji sjedinjuje visoke performanse i raskoš pa se savršeno uklapa u duh DS.

Konceptno vozilo DS 5LS R, koje će prvi put biti predstavljeno na Pekinškom salonu, odaje počast modelu DS 5LS. Upravo pušten na kinesko tržište, DS 5LS ima moćan i uravnotežen obris koji ističe reljefnu prednju masku otmjena izgleda, nazvanu „DS Wings“, zajedničku svim novim DS modelima. Dajući mu očit sportski karakter, konceptno vozilo DS 5LS R naglašava zavodljive obline serijskoga modela.

Kao podsjetnik na uključivanje Marke u WRC s modelom DS3 Racing, sportski duh DS 5LS R ponajprije se očituje u njegovu 1,6-litrenom motoru s turbopunjačem, koji razvija snagu od 300 KS i  okretni moment od 400 Nm, te u podvozju spuštenom za 15 mm u odnosu na serijsku izvedbu, kao i u proširenom stražnjem tragu kotača. Opremljen je sekvencijalnim mjenjačem s komandama pri upravljaču. Njegovo podvozje, kočni sustav i ovjesi također su posebno i iznimno točno ugođeni. Naposljetku, ugradnja elemenata od ugljika, poput difuzora zraka, prednjeg odbojnika te bočnog donjeg spojlera, doista su jasan znak težnje za performansama.