Categories
News

NOVI CITROËN C3: NOVA OFENZIVA MARKE CITROËN

CITROËN lansira novi Citroën C3 na hrvatsko tržište i tako obnavlja svoj najprodavaniji model, koji je od 2002. proizveden u više od 3,5 milijuna primjeraka. Svojom osobnošću izražajnih boja, novi C3 ruši ustaljena tržišna pravila te donosi svježinu i optimizam. Ističe se jedinstvenim oblikom i grafičkim elementima koji pridonose njegovom energičnom stavu punom samopouzdanja. Odvažan stil naglašavaju i brojne mogućnosti personalizacije. Unutrašnjost novog C3 odlikuje se dizajnom koji u prvi plan stavlja udobnost, tako da je svako putovanje ispunjeno zadovoljstvom. Naposljetku, opremljen je suvremenim internetskim tehnologijama, kao što je ConnectedCAM Citroën™, ugrađena kamera visoke razlučivosti koja omogućuje dijeljenje slika i videa, a predstavljena je prvi put u svijetu.

Novi C3 donosi val svježine u svijet automobila. Svestrana limuzina ruši stereotipe te se ističe kao energičan i raznobojan automobil dražesne osobnosti.

[testimonials design=”classic” backgroundcolor=”” textcolor=”” random=”” class=”” id=””] [testimonial name=”Linda JACKSON” avatar=”none” image=”” image_border_radius=”” company=”generalna direktorica marke CITROËN” link=”” target=”_self”]„Uz sva obilježja marke CITROËN, novi C3 fantastičan je adut koji će marku uzdignuti na novu razinu. Velik je to napredak za naš najprodavaniji model, koji predstavlja gotovo 20 % automobila prodanih u Europi. Njegova snažna osobnost i udobnost znat će zavesti nove kupce koji očekuju karakter i suvremenost, te će pomladiti imidž marke.“ [/testimonial] [/testimonials]

Novi Citroën C3 utjelovljuje temeljne vrijednosti marke CITROËN:

„OPTIMISTIC“ zahvaljujući odvažnom dizajnu. Već se na prvi pogled ističe jedinstven oblik novog C3. Visok i karizmatičan prednji blok i široke konture automobilu daju mu snažan i energičan stav. Po glatkoj silueti, vizualnom potpisu i bojama taj je model moderan i u skladu s vremenom. Jedinstvenu osobnost naglašavaju i brojne mogućnosti personalizacije. Taj je automobil pristupačan na tržištu kako bi svatko u skladu sa svojim željama mogao imati automobil snažnog karaktera. Izvana, novi C3 može krasiti dvobojna karoserija s 3 boje krova, koje prate obojani detalji na svjetlima za maglu, kućištima osvrtnih zrcala, stražnjim staklima i na Airbump-u®. U unutrašnjosti su dostupna 4 paketa uređenja, kako bi svatko mogao izabrati unutrašnjost koja odgovara njegovoj osobnosti . Kabina odmah ostavlja dojam prostranosti te je naglašena izradom sjedala i dizajnom armaturne ploče vodoravnih pročišćenih linija.

„HUMAN“ zahvaljujući zadovoljstvu koje pruža. S programom Citroën Advanced Comfort®, prema kojem je osmišljen novi C3, Citroën mijenja obilježja udobnosti i donosi svoju suvremenost. Već pri ulasku u vozilo osjeća se pravo zadovoljstvo zahvaljujući sjedalima koja su vizualno ugodna i fizički udobna, panoramskom ostakljenom krovu koji kabinu preplavljuje svjetlošću, domišljatim pretincima ili pak prostranom i privlačnom prostoru. Taj je doživljaj naglašen obradom boja i materijala koja je nadahnuta svijetom namještaja i putovanja pa se u novom C3 osjećate kao kod kuće. Naime, novi C3 svojim putnicima nudi utočište koje putnike štiti od vanjske okoline te ih zaklanja od ceste. Nudi jednostavniju upotrebu zahvaljujući, na primjer, dodirnom tabletu od 7’’ na kojem su dostupne sve funkcije te opciji otključavanja i pokretanja vozila bez ključa. Novi C3 ima 5 vrata te je praktičan, a istodobno i kompaktan uz duljinu od 3,99 m.

„SMART“ zahvaljujući tehnologijama u korak s vremenom. CITROËN nudi ConnectedCAM Citroën™ kao svjetsku premijeru. Širokokutna kamera visoke razlučivosti povezana s internetom savršeno je ugrađena te omogućuje da slikama ili videom ovjekovječite životne trenutke te da ih zatim objavite na društvenim mrežama ili ih sačuvate za sebe. Novi C3 nudi i niz opreme koja vozaču pojednostavnjuje život: navigacijski sustav 3D s glasovnim prepoznavanjem i povezan s internetom, kamera za vožnju unatrag, upozorenje na nenamjeran izlazak iz voznog traka i nadzor mrtvog kuta. Učinkovitost novog modela C3 odražava se i u gami snažnih i ekonomičnih motora: benzinskih PureTech i dizelskih BlueHDi.

[testimonials design=”classic” backgroundcolor=”” textcolor=”” random=”” class=”” id=””] [testimonial name=”Xavier PEUGEOT” avatar=”male” image=”” image_border_radius=”” company=”direktor za Proizvod marke CITROËN” link=”” target=”_self”]Svojim jedinstvenim oblikom, personalizacijom i internetskim uslugama, novi C3 donosi svježinu, odvažnost i suvremenost. Utjelovljuje strategiju marke CITROËN“[/testimonial] [/testimonials]

01 „OPTIMISTIC“: ODVAŽAN DIZAJN

Novi C3 nameće se iznimno ležernim stavom

Već se na prvi pogled novi Citroën C3 ističe odvažnim dizajnom i karakterom. Njegov stav istodobno odiše svježinom i energijom, ali i robusnošću i snagom. Udaljava se od stereotipa svog segmenta te je odmah prepoznatljiv po zaobljenim linijama svog prethodnika koje su još dinamičnije.

Kao pravi CITROËN, novi C3 odlikuje se konturama i dimenzijama koje mu daju jedinstven i odmah prepoznatljiv oblik. Njegov povišen i karizmatičan prednji blok nadahnjuje robusnost. Nastavlja se na bočnu liniju karoserije i pridonosi uravnoteženom izgledu uzduž cijele vodoravne linije karoserije. Takav izgled automobilu daje prirodnu snagu. Fluidne konture i snažni bokovi daju mu dinamičnost i snagu. Pročišćeni model jednolikih i nenametljivih linija naglašen je snažnim grafičkim elementima. Energičan i suvremen novi C3 nameće se iznimno ležernim stavom.

Sprijeda sa svjetlosnim potpisom u dvije razine, pravim obilježjem marke CITROËN, povišen pogled automobila i pojačan dojam visine poklopca motora. Chevroni se dvostrukom kromiranom letvicom protežu do dnevnih LED svjetala i ističu cijelu širinu automobila. Svjetla su odraz visoke tehnologije i odlikuju se okruglim dizajnom. U donjem dijelu odbojnik od obojene mase štiti automobil, podiže dojam prednjeg kraja i daje mu pustolovni duh. Obojani umetci okružuju svjetla za maglu i daju dašak svježine.

S bočne se strane ističe lebdeći krov na crnom okviru vjetrobranskog stakla. Zategnuti krovni lukovi pridonose dinamičnoj silueti. Unaprijeđenim omjerom limenih i ostakljenih površina naglašena je zaštitna dimenzija vozila. Linije vodoravnih profila stakala nastavljaju se na namjerno povišen poklopac motora. Ta uravnoteženost siluete automobilu daje odmjeren i staložen stav. Fluidnih je površina bez nametljivih linija. Takvi su i kotači koji se odlikuju najvećim promjerom na tržištu (640 mm), što osnažuje jedinstven karakter automobila. Ti veliki kotači pridonose udobnosti, nude visinu boka od čak 17’’ te ispunjuju blatobrane na koje se mogu dodati obloge za izgled crossovera. U stražnjem dijelu obloge širokih i snažnih kontura daju energiju automobilu koji izgleda kao da se sprema poletjeti. Tom osjećaju pridonose vrlo kratki prevjesi.

Copyright William Crozes @ Continental Produtions

Pravi vizualni potpis čini Airbump® koji štiti karoseriju te istodobno naglašavaju stil vozila. Ispod vanjskog sloja koji štiti od ogrebotina nalaze se kapsule sa zrakom, a sve zajedno ima ulogu odbojnika. Izrađeni su od alifatskog termoplastičnog poliuretana te u svakodnevnim uvjetima omogućuju otpornost na sunce, vodu, trošenje i ogrebotine. Airbump® se sastoji se od 6 kapsula koje sadrže zrak te su postavljene na donji dio vrata, koji je osobito podložan oštećenjima u gradskom okruženju. Elementi Airbump-a® ukrašeni su obrubom u bijeloj ili crvenoj boji, ovisno o boji krova.

Stražnji kraj naglašava širinu vozila. Te glatke površine ističu stražnja 3D svjetla te daju jedinstven i tehnološki napredan identitet novom modelu C3. Donji zaštitni dio pridonosi svakodnevnoj robusnosti. Monogram „C3“ dobiva novo ruho, tako da je brojka 3 crna i okružena kromiranim obrubom te je povezana sa sjajnim crnim chevronima s kromiranim obrubom koji su preuzeti s C4 Cactusa.

Poseban je trud uložen u aerodinamičnost C3 kako bi se postigao koeficijent otpora zraka SCx od 0,63 m². Krov automobila niži je za 4 cm u odnosu na prethodnu generaciju. Prednji je kraj dizajniran s konturama i linijama koje pospješuju protok zraka.

Prostrana kabina osmišljena kao životni prostor

Kabina novog C3 osmišljena je kao nastavak vlastitog doma, u kojem se osjećamo dobro i prikupljamo energiju. Opuštajuća je, suvremena, intuitivna i udobna. Oblici i materijali nadahnuti su svijetom arhitekture, unutarnjeg uređenja i namještaja. Riječ je o životnom prostoru u kojem vladaju bezbrižnost i zadovoljstvo. Također poziva na bijeg i podsjeća na svijet putnih torbi, što je vidljivo po remenju na vratima obrađenom poput ručki kovčega, što je pravi potpis game CITROËN.

Novi C3 ističe se unutarnjim dizajnom koji spaja jednostavne linije, opći sklad te pune i ugodne oblike. Odmah ostavlja dojam prostranosti s obzirom na vodoravne linije kabine i osobito na armaturnu ploču koja se proteže cijelom širinom vozila. Njezina kompaktna i pročišćena silueta izravno odražava jednostavnost oblika u kabini. Na njoj se ističe tehnologija uz dodirni tablet od 7’’, ugrađen u sredinu armaturne ploče kao u zrakoplovu. Sa svake strane armaturne ploče nalaze se ventilacijski otvori s kromiranim obrubima koji ističu dojam širine.

Dizajn armaturne ploče odlikuje se širokom poprečnom letvicom koja naglašava dojam širine i kabini daje jedinstven karakter. Ta letvica može biti različita, po izboru kupca, te naglašava visoku kvalitetu unutrašnjosti. Može biti obojana, presvučena običnom ili impregniranom tkaninom, s prošivima ili bez njih, te se može oplemeniti kromiranim ili obojanim ukrasima. U skladu je s materijalom sjedala za homogen i privlačan izgled.

Sjedala novog Citroën C3 dizajnirana su tako da budu široka i prostrana, što je ključan element za udobnost kabine. Njima se stavlja naglasak na širinu kako bi se pojačao dojam prostranosti i udobnosti. Taj osjećaj naglašen je odabirom toplih i svijetlih materijala nadahnutih raznim područjima, a ne samo svijetom automobila. Tako je svaki element obrađen kako bi se postigao koherentan i pažljivo osmišljen sklad elemenata.

Sveobuhvatna ponuda personalizacije jedinstvena u samom srcu tržišta

Kao društvena pojava, personalizacija svakome omogućuje da u potpunosti istakne svoju osobnost i stil. Novi C3 prvi je model s tako sveobuhvatnom i skladnom ponudom u srcu tržišta. Taj adut osvaja kupce koji su u potrazi za automobilom koji odražava njihov karakter. Personalizacija nije ograničena na detalje u boji nego je osmišljena kao skladan skup mogućnosti s naglaskom na osobnosti i estetici. Ta ponuda personalizacije odnosi se i na vanjštinu i na unutrašnjost. Tako je moguće odabrati vanjski izgled automobila, od suvremenog do klasičnog, od dinamičnog do modernog, dok u unutrašnjosti vlada toplo i ugodno ozračje ili pak dinamično ozračje s naglaskom na tehnologiju.

Novi C3 izvana nudi dvobojnu karoseriju. Dostupna je u 9 boja karoserije (bijela Banquise, crna Perla Nera, siva Shark, siva Aluminium, crvena Rubi, zelena Almond, plava Cobalt, narančasta Orange Power i bež Sable) i 3 boje krova (bijela Opale, crna Onyx i crvena Aden), što omogućuje oko 36 kombinacija. Zahvaljujući tom izboru klasična se boja može osvježiti obojenim krovom ili baš suprotno, živahnija boja karoserije može se ublažiti staloženom bojom krova. Te kombinacije naglašavaju suvremenost i svježinu novog C3.

Ipak, personalizacija nadilazi ponudu dvobojne karoserije. Obojeni detalji odražavaju boju krova kako bi se postigao homogen sklad te kako bi novi C3 imao još više karaktera. Sprijeda je boja krova preuzeta na obrubima svjetala za maglu. S bočne su strane obrubi na Airbump-u®, kućišta osvrtnih zrcala i stražnje staklo ukrašeni bojom te naglašavaju sklad vozila.

U unutrašnjosti su dostupna 4 paketa uređenja. Sastoje se od posebnih presvlaka sjedala u skladu s obradom armaturne ploče. Ukrašeni su i detaljima usklađenih boja koji će moći zadovoljiti svačije želje i svačiji ukus.

 • Serijsko uređenje naglašava pročišćen dizajn s neutralnim bojama i izdignutim žutim prošivima.
 • Uređenje Metropolitan Grey temelji se na osvijetljenoj kabini te se poigrava svijetlim bojama i toplim tkaninama koje se protežu čak i armaturnom pločom tako da se postiže koherentan sklad nadahnut dizajnom namještaja.
 • Uređenje Urban Red poigrava se kontrastom zagasitih i jarkih boja za dinamičniju kabinu. Ukrasna letvica na armaturnoj ploči presvučena je. Ukrašena je crvenim prošivima i crvenim obrubom po cijeloj širini.
 • Uređenje Hype Colorado temelji se na luksuzu s visokokvalitetnim i posebno obrađenim materijalima mekanima na dodir. Taj je sklad popraćen dvobojnim upravljačem.

„HUMAN“: ZADOVOLJSTVO U KABINI

Novi C3 osmišljen je kako bi ponudio sveobuhvatno, skladno i drukčije iskustvo zadovoljstva koje je svojstveno marki CITROËN. Taj je pothvat dio programa Citroën Advanced Comfort®.

Ozračje i koncepcija za više zadovoljstva

Već od ulaska u novi C3 osjeti se zadovoljstvo zahvaljujući udobnim sjedalima, ostakljenom panoramskom krovu koji kabinu preplavljuje svjetlošću, velikim pretincima ili pak prostranim i udobnim prostorom. Taj je doživljaj naglašen obradom boja i materijala koji su nadahnuti svijetom namještaja i putovanja.

Osjećaju zadovoljstva pridonosi unutarnje uređenje: posebna je pozornost posvećena bojama, oblicima, materijalima i osvjetljenju. U kabini vladaju puni i ugodni oblici, pročišćeni elementi te horizontalna armaturna ploča koja oslobađa prostor. Taj sklad počiva i na jednako obrađenim vratima, sjedalima i armaturnoj ploči. Upotrebom iste tople i svijetle tkanine postignut je jedinstven vizualni sklad. Taj homogeni spoj uranja putnike u pravi balon. Novi C3 osmišljen je poput ležernog otmjenog odjevnog predmeta te za upravljačem pruža osjećaj kao kod kuće.

Taj se osjećaj u fizičkom pogledu dobiva osjećajem prostora. Novi C3 to je postigao te nudi prostranost po kojoj je uzor na tržištu. To je naglašeno dizajnom armaturne ploče i sjedala te je potvrđeno širinom u visini ramena od 1379 mm (2 cm više u odnosu na prethodnu generaciju). Jednako je i u stražnjem dijelu: u drugom redu sjedala prostor za noge na najvišoj je razini. Dizajn prednjih sjedala i uži gornji dio naslona omogućuju optimalnu vidljivost te putnici straga mogu nesmetano razgovarati s putnicima sprijeda. Sva su sjedala okupana svjetlom zahvaljujući panoramskom ostakljenom krovu.

Novi C3 opremljen je posebno obrađenim, širokim sjedalima koja nude više prostora za veću udobnost, a vizualno su moderna. Prostrana sjedala s dobrom potporom u lumbalnom dijelu nude najveću razinu udobnosti zahvaljujući odabranim materijalima i mekanoj pjeni. Vozač i njegovi putnici stoga osjećaju udobnost na više razina. Mekoća se osjeća od samog trenutka sjedanja, dok se pri naslanjanju osjeća potpora kojoj pridonosi dizajn sjedala. Mekana pjena ima i drugu ulogu: izolira putnika od neravnina na cesti za veću udobnost u vožnji.

Novi C3 posebno je okretan zahvaljujući promjeru kruga okretanja od 10,7m, a svojom duljinom od 3,99 m kompaktan je u gradskom okruženju. Ima 5 vrata i 5 sjedala pa je praktičan u svim okolnostima.

Praktičan boravak u kabini

Ta udobnost automobila nastavlja se i ugodnijim boravkom u kabini te jednostavnijom upotrebom dostupnih funkcija. Vođena programom Citroën Advanced Comfort®, koncepcija novog Citroën C3 stavlja naglasak na ergonomiju komandi, brojne domišljate pretince, prikaz informacija u vožnji te intuitivnu tehnologiju koja pojednostavnjuje život.

Novi C3 olakšava svakodnevicu. Pretinci su osmišljeni na što funkcionalniji način, ne narušavajući unutarnji sklad. Novi C3 nudi domišljat središnji pretinac, koji maksimalno oslobađa prostor u prednjem dijelu vozila, ali i najveći pretinac za rukavice u segmentu (6,25 l). U prednjim vratima nalaze se prostrani pretinci. Domišljata svijetla boja u unutrašnjosti tih pretinaca u kontrastu je s bojom predmeta koji se u njima odlažu kako bi ih bilo što lakše pronaći. Naposljetku, nema kompromisa ni u pogledu prtljage jer novi C3 ima prtljažnik od gotovo 300 l.

Lakoća boravka u automobilu podrazumijeva i intuitivnu, interaktivnu i brzu upotrebu. Novi C3 uključuje sva ta obilježja zahvaljujući dodirnom tabletu od 7’’ u kojem su sadržane sve komande automobila. Njime se armaturna ploča oslobađa od suvišnih komandi te na intuitivan i suvremen način obuhvaća sve funkcije. Taj tablet opremljen je vrhunskim zaslonom, tehnologijom koja omogućuje jednostavnu upotrebu i reaktivnost. Ističe se reljefni element na donjem dijelu na kojem možete nasloniti ruku za optimalnu upotrebu.

Ulazak u novi C3 također je jednostavniji zahvaljujući sustavu za otključavanje i pokretanje slobodnih ruku. Ta funkcija omogućuje zaključavanje i otključavanje te pokretanje automobila s ključem u džepu. Na taj način automobil prepoznaje vozača čim se približi.

„SMART“: TEHNOLOGIJE U KORAK S VREMENOM

ConnectedCAM Citroën™

Predstavljena prvi put u svijetu, kamera ConnectedCAM Citroën™ pojavljuje se na novom C3 te povezuje druženje i bezbrižnost. Ta je kamera tehnološka novost „made by Citroën“, povezana je s internetom i raspolaže velikim kutom od 120°, razlučivošću full HD, 2 milijuna piksela, GPS-om i unutarnjom memorijom od 16 GB. Nalazi se odmah iza unutarnjeg osvrtnog zrcala te bilježi ono što vozač vidi izvan vozila, ispred sebe. Tako postaje svjedokom njegovih iskustava u automobilu zahvaljujući dvjema osnovnim funkcijama:

 • Samo jednim pritiskom vozač može sasvim sigurno fotografirati ono što vidi i objaviti taj sadržaj na društvenim mrežama. Zahvaljujući toj kameri povezanoj s internetom, vozač može sačuvati uspomene na dojmljive krajolike, zalazak sunca itd. Na isti način vozač može dugim pritiskom snimiti video do 20 sekundi te ga objaviti kada se zaustavi. Sadržaji se mogu izravno objaviti s pomoću besplatne aplikacije ConnectedCAM CitroënTM koja omogućuje preuzimanje i objavu fotografija i videa.
 • U slučaju sudara automatski se aktivira snimanje te se omogućuje pohranjivanje snimke duge minutu i pol (30 sekundi prije / 1 minuta nakon sudara). Taj sustav može biti koristan vozaču u slučaju nesreće te poslužiti kao dokaz.

Još je jedna prednost što je s pomoću aplikacije ConnectedCAM CitroënTM moguće pohraniti svoj položaj zahvaljujući funkciji utvrđivanja zemljopisnog položaja te se tako lakše može naći vozilo.

Obilje svakodnevno korisnih tehnologija

Platforma A grupe PSA optimirana je za taj novi model. Zato se novi C3 odlikuje izvrsnim omjerom kompaktnosti i prostranosti, privlačnim oblikom te se u njemu odražava čitava učinkovitost te platforme. Posebna je pozornost posvećena udobnosti zahvaljujući razvoju amortizera primijenjenog na iskušanoj konstrukciji osovine (Pseudo Mac Pherson s torzijskom prečkom). Taj novi spoj nudi jedinstveno prigušivanje i omogućuje opuštenost karoserije usprkos kratkom hodu, što je svojstveno marki Citroën. Zvučna je obrada na najvišoj razini, a ne zaostaje ni sigurnost zahvaljujući novoj prečki u obliku slova H ispod sjedala koja ublažava udarce.

Novi C3 opremljen je motorima najnovije generacije, učinkovitim i ekonomičnim benzinskim motorima PureTech i dizelskima BlueHDi. Novi C3 opremljen je ručnim mjenjačem s benzinskim trocilindarskim motorima PureTech 68, 82 te dizelskim motorima BlueHDi 75 (Stop & Start) i 100 (Stop & Start).

Osim motora, za veću pomoć, sigurnost i udobnost u vožnji, novi C3 opremljen je korisnim tehnologijama i uslugama koje pojednostavnjuju boravak u vozilu i poboljšavaju doživljaj vožnje:

Tehnologije kao pomoć u vožnji:

 • NAVIGACIJSKI SUSTAV CITROËN CONNECT NAV s glasovnim prepoznavanjem i dodirnim zaslonom, povezan s internetom. Tom novom generacijom navigacije upravlja se glasovnim prepoznavanjem ili putem 7’’tableta osjetljivog na dodir. Povezanost putnika s novim modelom C3 dodatno je pojačana opcijom glasovnog prepoznavanja koje omogućuje upravljanje navigacijskim, telefonskim i medijskim funkcijama.
 • MIRROR SCREEN: ova tehnologija omogućuje povezivanje s pametnim telefonom te prikaz njegovog zaslona na središnjem ekranu. Vozač može doći do svojih multimedijskih sadržaja te izravno i jednostavno upravlja pametnim telefonom i njegovim kompatibilnim aplikacijama preko dodirnog tableta. Radi preko aplikacija Apple CarPlayTM, Android Auto (dostupan od početka 2017.) i MirrorLink®.
 • KAMERA ZA VOŽNJU UNATRAG sa senzorima za parkiranje: prelaskom u vožnju unatrag ta kamera omogućuje prikaz prostora iza vozila na glavnom zaslonu. Usto se prikazuju i oznake koje mijenjaju boju kako se približavate prepreci. Doista prošireno vidno polje koje će olakšati parkiranje.
 • POMOĆ PRI KRETANJU NA KOSINI: ovaj sustav za pomoć olakšava kretanje na kosini. Sprječava neželjeno kretanje vozila na kosini kada se pusti papučica kočnice te djeluje na kosinama nagiba većeg od 3% i stabilizira vozilo tijekom dvije sekunde.

Tehnologije za veću sigurnost

 • UPOZORENJE NA NENAMJERAN IZLAZAK IZ VOZNOG TRAKA: Ovaj sustav pomaže spriječiti smanjenu pozornost ili trenutke nepažnje za upravljačem pri brzini od najmanje 60 km/h. Kada vozilo prijeđe bijelu crtu, a da pritom nije uključen pokazivač smjera, računalo sustava oglašava upozorenje. Vozač dobiva zvučno i vizualno upozorenje kada prijeđe crtu.
 • SUSTAV ZA NADZOR MRTVOG KUTA: ovaj sustav sličicom u osvrtnim zrcalima upozorava na prisutnost vozila u mrtvim kutovima. Ta funkcija radi prema istom načelu kao senzori za vožnju unatrag te je velik adut, na primjer u pogledu sigurnosti na gradskim cestama.
 • COFEE BREAK ALERT: Ovaj sustav upozorava vozača kada je vrijeme za stanku. Upozorenje se pokreće nakon dva sata vožnje na brzini većoj od 70km/h. Ponavlja se svakog sata dodatne vožnje nakon stanke.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Duljina: 3,99 m,
Širina: 1,75 m,
Visina: 1,47 m,
Međuosovinski razmak: 2,54 m,
Obujam prtljažnika: 300 l