Categories
News

NOVI CITROËN C4 PICASSO LANSIRAN U HRVATSKOJ

Novi CITROËN C4 Picasso službeno je predstavljen početkom rujna čime je obilježen njegov dolazak na hrvatsko tržište po početnoj cijeni od 136.000 kn!

Prodan u više od 3 milijuna primjeraka širom svijeta, ističe se smjelim dizajnom, efikasnom arhitekturom i intuitivnim tehnologijama, te predstavlja pravi generacijski skok u odnosu na prethodnika.

To je prvi model je koncipiran na novoj platformi EMP2, koja omogućava manju masu vozila i bolju aerodinamiku, što rezultira najnižom razinom CO2 u segmentu od samo 98 g CO2/km, uz istovremeno veću dinamičnost i okretnost.

U unutrašnjosti vozila dominira novo vozačko okruženje, s mnoštvom tehnološki napredne opreme na dohvat ruke vozaču poput 7” tableta osjetljivog na dodir, koji je standardni dio opreme na svim verzijama. On omogućuje upravljanje svim funkcijama vozila: od klimatizacijskog uređaja do navigacije i audiosustava. Tu je i 12” panoramski ekran visoke rezolucije, jedinstven u segmentu, na kojem se očitavaju funkcije satelitske navigacije, pomoći u vožnji ili osobne fotografije.

Vozilo je opremljeno tehnologijama za predviđanje rizika na cesti poput aktivnog regulatora brzine, aktivnih sigurnosnih pojaseva, te tehnologijama za još više sigurnosti poput inteligentnog sustava protiv proklizavanja, sustava za nadzor mrtvog kuta…

U ponudi su četiri razine opremljenosti : Attraction, Seduction, Intensive i Exclusive, te dva benzinska motora VTi 120 i THP 155 ks. Od dizelskih motora u ponudi su HDi 90, te e-HDi 90 i 115 ks s ručnim ili ručno upravljanim ETG6 mjenjačem.

Već početna razina opreme Attraction u serijskoj opremi ima Klima uređaj, Bluetooth sustav, USB + Jack priključak, inteligentan sustav protiv proklizavanja, 6 zračnih jastuka, ABS + REF + AFU + ESP, pokretanje bez ključa, prednja dnevna LED svjetla, automatsku električnu parkirnu kočnicu, Audio sustav MP3 sa 6 zvučnika na 7” tabletu, upravljač presvučen kožom…

Gama modela novi CITROËN C4 Picasso  za hrvatsko tržište:

Novi CITROËN C4 Picasso Attraction HDi 90 BVM                       = 136.000 kn

Novi CITROËN C4 Picasso Attraction VTi 120 BVM                      = 142.830 kn