Categories
News

NOVI DS 3 I DS 3 CABRIO LANSIRANI U HRVATSKOJ

Novi DS 3 i DS 3 Cabrio sada su još atraktivniji, a njegov dizajn donosi novosti (novi prednji kraj, nove mogućnosti personalizacije) i još više funkcija (internetske usluge, sustav pomoći u vožnji). Kako bi zadržao lakoću u gradu i izvan njega, odnedavno je opremljen mjenjačem najnovije generacije EAT6 sparenim s PureTech 110 motorom.

Novi DS 3 i DS 3 Cabrio postali su prave ikone zahvaljujući snažnoj osobnosti, jedinstvenom stilu, užitku u vožnji i suvremenoj opremi. Od sada su još su atraktivniji, a njihov dizajn donosi novosti (novi prednji kraj, nove mogućnosti personalizacije) i još više funkcija (internetske usluge, sustav pomoći u vožnji). Dobivaju novi prednji kraj DS (DS WINGS,) koji odiše statusom i karakterom, s okomito postavljenom prednjom maskom šesterokutnog oblika koju krasi logotip DS kao i sve DS modele.

Novi DS 3 je jedinstveno ostvarenje zbog svojih višestrukih mogućnosti personalizacije (krov, karoserija, kućišta osvrtnih zrcala, naplatci, ukrasna letvica na armaturnoj ploči, gornji dio ručice mjenjača i presvlake), što i namjerava ostati zahvaljujući 78 mogućih kombinacija boja karoserije i krova. Kako bi zadržao lakoću u gradu i izvan njega, novi DS 3 opremljen je mjenjačem najnovije generacije EAT6 sparenim s trocilindarskim benzinskim motorom PureTech 110 S&S.

Gradski automobil na prvi pogled, Novi DS 3 i DS 3 Cabrio,  jednako je spretan u gradu kao i na otvorenoj cesti zahvaljujući dimenzijama zbog kojih je iznimno okretan te ponajprije zahvaljujući performansama prvoklasnih motora. Novi DS 3 dostupan je s tri benzinska (PureTech 82, PureTech 110 S&S i THP 165 S&S) i tri dizelska (BlueHDi 75, BlueHDi 100 S&S) motora i početnom cijenom od 118.664 kn. Novi DS 3 Cabrio u ponudi je s tri benzinska PureTech 82, PureTech 110 S&S i THP 165 S&S i dizelskim BlueHDi 100 S&S motorom i cijenom već od 137.

Lijep i odvažan, Novi DS 3 ponovno ruši ustaljena pravila i donosi dašak svježine u svijet francuskog luksuza. Bilo da je riječ o limuzini ili kabrioletu, ključne riječi modela DS 3 jesu zavodljivost i dinamičnost. Nakon premijernog predstavljanja na Zagreb Auto Showu, novi DS 3 i DS 3 Cabrio službeno se lansiraju od 15. travnja na hrvatsko tržište.

UKRATKO:

  • 2 siluete: limuzina i kabriolet
  • 390 000 prodanih primjeraka u svijetu od lansiranja
  • Limuzina lansirana u ožujku 2010., a kabriolet početkom 2013.
  • 78 kombinacija krova i karoserije
  • DS 3 Cabrio, sa stvarnih 5 mjesta, može se sa spuštenim krovom voziti do 120 km/h
  • 3 motora Best in Class u pogledu emisije CO₂
  • Tehnologija SCR (Selektivna Katalitička Redukcija) na BlueHDi motorima
  • Dimenzije: duljina od 3,95 m; širina od 1,71 m; visina od 1,46 m; krug okretanja od 10,2 m do 10,4 m, ovisno o gumama

Ukoliko ste (kao i većina nas) zainteresirani za novi DS3 preuzmite
cjenik za Cabrio odnosno za Limuzinsku izvedbu
i izaberite svoju boju 🙂

Marka DS

Francuska marka DS rođena u Parizu službeno je osnovana 1. lipnja 2014. i potvrđuje svoj cilj − podizanje francuske automobilske industrije na razinu visoke klase. Nadahnuta najboljim francuskim znanjem i umijećem, DS nastavlja vrijednosti inovacije i otmjenosti naslijeđenih od modela DS iz 1955. Osmišljena za klijentelu koja traži osobni izražaj, gama DS danas uključuje Novi DS 3, Novi DS 3 CABRIO, Novi DS 4, DS 4 CROSSBACK, Novi DS 5, DS 5LS* i DS 6*. Marka nudi automobile koji se ističu prepoznatljivim stilom, profinjenošću do najsitnijih detalja, plemenitim materijalima i tehnologijom, primjerice dizelskim hibridnim pogonskim sklopom Hybrid 4×4, koji se nudi na Novom DS 5. Od svojeg lansiranja do danas Marka je prodala 600 000 automobila.