OrlandoFit Green Gold Gym – spoj fitnessa i dizajna u dosad neviđenom izdanju - Orlando Fitness Grupa OrlandoFit Green Gold Gym – spoj fitnessa i dizajna u dosad neviđenom izdanju - Orlando Fitness Grupa

OrlandoFit Green Gold Gym – spoj fitnessa i dizajna u dosad neviđenom izdanju

/, News, Orlandov kutak/OrlandoFit Green Gold Gym – spoj fitnessa i dizajna u dosad neviđenom izdanju

OrlandoFit Green Gold Gym – spoj fitnessa i dizajna u dosad neviđenom izdanju

252Nikad nisam bila jedna od onih koja pada (samo) na izgled, ali na ovo ne možeš ostati imun. Ljubav na prvi fitness pogled dogodila nam se prošlog tjedna u novo-otvorenom OrlandoFit Gymu u Green Gold centru. Ovo velebno izdanje koje se prostire na 1700 kvadratnih metara ima apsolutno sve što jedan ljubitelj sporta i fitnessa može poželjeti. I više od toga.

Poznati hrvatski fitness stručnjak, Orlando Lopac, 25 godina iskustva i rada u industriji, što u Hrvatskoj što u inozemstvu, objedinio je i pretočio u apsolutno najmoderniji, konceptualno jedinstveni, fitness centar u cijeloj našoj regiji. Ako ovo nije dokaz da se dugogodišnja ljubav, predanost, volja, trud i rad uvijek isplate, onda ne znamo što jest. „Fitness nije trend, fitness je životna potreba i životna navika“ , kaže Orlando i nadodaje da „onog trenutka kad tjelovježba i briga o tijelu postanu dio svakodnevnog života, tada ću znati da sam ostvario svoj cilj“.

Orlando Fit Green Gold Gym

Imajući to na umu, ovaj fitness centar upravo je tako i kreiran. Maksimalno je konceptualno pojednostavljen, vizualno i površinski otvoren te koncipiran u nekoliko različitih trenažnih zona opremljenih s najsuvremenijom opremom – tako da u svakom slobodnom trenutku u danu možete doći, obaviti trening koji preferirate i dalje nastaviti s obavezama.

U klasičnoj cardio zoni nalazi se 12 traka za trčanje, 7 eliptikala s mogućnošću simulacije planinskog uspona, 4 bicikla, od kojih su dva rehabilitacijska, što ih čini idealnim za osobe koje se opravljaju od ozljeda i 4 concept 2 veslačka ergometra; također, noviteti su i veslački ergometar WaterRower koji radi na principu otpora vode (s pravom vodom u bubnju baze ergometra) i time simulira osjećaj (ali i zvuk!) veslanja, te NOHrD WaterGrinder ergometar za ruke koji simulira pokrete navlačenja jedra. Također, u ovom se dijelu nalazi i više od 30 radnih mjesta na izotoničnim, MATRIX fitness klasičnim trenažerima.

Orlando Fit Green Gold Gym

U drugom dijelu OrlandoFit Green Gold Gyma dolazimo do jedne potpune novosti, a to je HIIT (High Intensity Interval Training) zona. Ovdje se nalazi specifičan Reebokov ring, odnosno Reebokova konstrukcija za funkcionalni trening te 6 Octane fitness eliptikala s lateralnom promjenom opsega pokreta, gdje na svaki neparni sat trener vodi kružni trening u trajanju od 25 do 30 minuta, za sve one koji se žele priključiti u tom trenutku. Drugim riječima, u svakom slobodnom trenutku u danu možete napraviti „drop-in“ na brzinski trening pod vodstvom trenera.

Orlando Fit Green Gold Gym

Još jedna genijalna novost, gdje je OrlandoFit apsolutno vodeći u cijeloj regiji, je dvorana za virtualni cycling. Dvorana za virtualni cycling podrazumijeva 13 stalno pozicioniranih, statičkih Indoor Cycling bicikala najviše tehnologije s velikim TV ekranom na kojem na svaki puni sat (ili na zahtjev!) kreće trening pod vodstvom virtualnog trenera. Dva su koncepta – možete odabrati opciju gdje je trener na ekranu i praktički imate osjećaj da vas cijelo vrijeme vodi kroz trening ili pak odabrati mogućnost gledanja prave snimke vožnje biciklom i vjerujte nam kad vam kažemo da zaista u tom trenutku imate osjećaj kao da vozite po stazama Amerike, Europe, Alpama, nizinama,…

Orlando Fit Green Gold Gym

Nadalje, u konceptnom smislu Green Gold Gym patentirao je i jedinstveni spoj dvorane za programe grupnog vježbanja s ostatkom zone funkcionalnog treninga odnosno Cross zone (sa zidnim konstrukcijama za Cross trening) ) i zone „željeza“ odnosno područja sa slobodnim utezima (plate loaded mašine, benchevi, utezi i rackovi). Unutar dvorane dolazimo do još jedne specifičnosti, a to su dvije monkey-bars stropne konstrukcije koje služe za klasični funkcionalni trening. Na njih se istovremeno mogu zakačiti vreće za boks, TRX-ovi i drugi rekviziti pa se može raditi odličan individualni trening, ali se jednako tako može raditi i grupni trening takvog oblika. Dvorana je velikim otvorom spojena s cijelom zonom fitnessa, a u trenucima kada se u toj dvorani odvijaju grupni programi vježbanja (pilates, yoga, Les Mills programi, plesni programi,…) ona se velikim, dizajnerski oblikovanim skladišnim vratima zatvara te se na taj način dobije vizualna i zvučna izolacija.

Orlando Fit Green Gold Gym

Cijeli prostor je zamišljen kao kombinacija high-techa i industrijskog štiha. Pola prostora je uređeno s detaljima prirodnog drveta i grubog željeza, dok je drugi dio prostora koncipiran idejom industrijskog šika. Orlando je istaknuo kako je jako ponosan jer je „uspio i svoj skriveni dizajnerski duh, koji voli razvijati i u slobodno vrijeme, prenijeti u svoj fitness centar“. Garderobni ormarići, stolovi i kompletan namještaj u fitness centru, njihova su vlastita proizvodnja te su izrađeni od prirodnih materijala. Ulaskom u svlačionicu osjećat ćete se kao da ste ušli u vrhunski wellness: 320 garderobnih ormarića s digitalnim bravama, 12 tuševa, 8 toaleta, drvene klupe rađene po mjeri, motivacijski citati gdje god pogledali,…

Orlando Fit Green Gold Gym

Plus: u sklopu unutrašnjosti gyma nalazi se mali lounge prostor gdje možete predahnuti i podružiti se, prije ili poslije treninga, te se osvježiti vodom, svježim sokom, kavom (unique Nespresso coffee experience) ili proteinima.

Iako sam djevojka koja s ponosom kaže da voli fitness te krv, znoj i suze koje mi priušte traka za trčanje, vreća za boks ili TRX, ipak nisam nikad mislila da ću za neku teretanu u Zagrebu reći „wow“. Laički rečeno, boljeg opisa za OrlandoFit i nema. Na stranu tehnologija, dizajn i najmodernija oprema, Green Gold Gym ima dušu, ima energiju i onog trenutka kad izađeš kroz vrata poželiš se vratiti. Orlando kaže kako bi „volio da ljudi prostor dožive, iako je velik, kao još jedan veliki dnevni boravak u kojem se osjećaju ugodno i kao kod kuće“; a upravo smo se tako osjećali i mi. Motivirano i sretno ulazimo u nove fitness pobjede, a sve vas, koji ste sad „guglali“ lokaciju Green Gold Gyma, jedva čekamo sresti u jednoj od trenažnih zona sljedećeg tjedna!