252Nikad nisam bila jedna od onih koja pada (samo) na izgled, ali na ovo ne možeš ostati imun. Ljubav na prvi fitness pogled dogodila nam se prošlog tjedna u novo-otvorenom OrlandoFit Gymu u Green Gold centru. Ovo velebno izdanje koje se prostire na 1700 kvadratnih metara ima apsolutno sve što jedan ljubitelj sporta i fitnessa može poželjeti. I više od toga.

Poznati hrvatski fitness stručnjak, Orlando Lopac, 25 godina iskustva i rada u industriji, što u Hrvatskoj što u inozemstvu, objedinio je i pretočio u apsolutno najmoderniji, konceptualno jedinstveni, fitness centar u cijeloj našoj regiji. Ako ovo nije dokaz da se dugogodišnja ljubav, predanost, volja, trud i rad uvijek isplate, onda ne znamo što jest. „Fitness nije trend, fitness je životna potreba i životna navika“ , kaže Orlando i nadodaje da „onog trenutka kad tjelovježba i briga o tijelu postanu dio svakodnevnog života, tada ću znati da sam ostvario svoj cilj“.

Orlando Fit Green Gold Gym

Imajući to na umu, ovaj fitness centar upravo je tako i kreiran. Maksimalno je konceptualno pojednostavljen, vizualno i površinski otvoren te koncipiran u nekoliko različitih trenažnih zona opremljenih s najsuvremenijom opremom – tako da u svakom slobodnom trenutku u danu možete doći, obaviti trening koji preferirate i dalje nastaviti s obavezama.

U klasičnoj cardio zoni nalazi se 12 traka za trčanje, 7 eliptikala s mogućnošću simulacije planinskog uspona, 4 bicikla, od kojih su dva rehabilitacijska, što ih čini idealnim za osobe koje se opravljaju od ozljeda i 4 concept 2 veslačka ergometra; također, noviteti su i veslački ergometar WaterRower koji radi na principu otpora vode (s pravom vodom u bubnju baze ergometra) i time simulira osjećaj (ali i zvuk!) veslanja, te NOHrD WaterGrinder ergometar za ruke koji simulira pokrete navlačenja jedra. Također, u ovom se dijelu nalazi i više od 30 radnih mjesta na izotoničnim, MATRIX fitness klasičnim trenažerima.

Orlando Fit Green Gold Gym

U drugom dijelu OrlandoFit Green Gold Gyma dolazimo do jedne potpune novosti, a to je HIIT (High Intensity Interval Training) zona. Ovdje se nalazi specifičan Reebokov ring, odnosno Reebokova konstrukcija za funkcionalni trening te 6 Octane fitness eliptikala s lateralnom promjenom opsega pokreta, gdje na svaki neparni sat trener vodi kružni trening u trajanju od 25 do 30 minuta, za sve one koji se žele priključiti u tom trenutku. Drugim riječima, u svakom slobodnom trenutku u danu možete napraviti „drop-in“ na brzinski trening pod vodstvom trenera.

Orlando Fit Green Gold Gym

Još jedna genijalna novost, gdje je OrlandoFit apsolutno vodeći u cijeloj regiji, je dvorana za virtualni cycling. Dvorana za virtualni cycling podrazumijeva 13 stalno pozicioniranih, statičkih Indoor Cycling bicikala najviše tehnologije s velikim TV ekranom na kojem na svaki puni sat (ili na zahtjev!) kreće trening pod vodstvom virtualnog trenera. Dva su koncepta – možete odabrati opciju gdje je trener na ekranu i praktički imate osjećaj da vas cijelo vrijeme vodi kroz trening ili pak odabrati mogućnost gledanja prave snimke vožnje biciklom i vjerujte nam kad vam kažemo da zaista u tom trenutku imate osjećaj kao da vozite po stazama Amerike, Europe, Alpama, nizinama,…

Orlando Fit Green Gold Gym

Nadalje, u konceptnom smislu Green Gold Gym patentirao je i jedinstveni spoj dvorane za programe grupnog vježbanja s ostatkom zone funkcionalnog treninga odnosno Cross zone (sa zidnim konstrukcijama za Cross trening) ) i zone „željeza“ odnosno područja sa slobodnim utezima (plate loaded mašine, benchevi, utezi i rackovi). Unutar dvorane dolazimo do još jedne specifičnosti, a to su dvije monkey-bars stropne konstrukcije koje služe za klasični funkcionalni trening. Na njih se istovremeno mogu zakačiti vreće za boks, TRX-ovi i drugi rekviziti pa se može raditi odličan individualni trening, ali se jednako tako može raditi i grupni trening takvog oblika. Dvorana je velikim otvorom spojena s cijelom zonom fitnessa, a u trenucima kada se u toj dvorani odvijaju grupni programi vježbanja (pilates, yoga, Les Mills programi, plesni programi,…) ona se velikim, dizajnerski oblikovanim skladišnim vratima zatvara te se na taj način dobije vizualna i zvučna izolacija.

Orlando Fit Green Gold Gym

Cijeli prostor je zamišljen kao kombinacija high-techa i industrijskog štiha. Pola prostora je uređeno s detaljima prirodnog drveta i grubog željeza, dok je drugi dio prostora koncipiran idejom industrijskog šika. Orlando je istaknuo kako je jako ponosan jer je „uspio i svoj skriveni dizajnerski duh, koji voli razvijati i u slobodno vrijeme, prenijeti u svoj fitness centar“. Garderobni ormarići, stolovi i kompletan namještaj u fitness centru, njihova su vlastita proizvodnja te su izrađeni od prirodnih materijala. Ulaskom u svlačionicu osjećat ćete se kao da ste ušli u vrhunski wellness: 320 garderobnih ormarića s digitalnim bravama, 12 tuševa, 8 toaleta, drvene klupe rađene po mjeri, motivacijski citati gdje god pogledali,…

Orlando Fit Green Gold Gym

Plus: u sklopu unutrašnjosti gyma nalazi se mali lounge prostor gdje možete predahnuti i podružiti se, prije ili poslije treninga, te se osvježiti vodom, svježim sokom, kavom (unique Nespresso coffee experience) ili proteinima.

Iako sam djevojka koja s ponosom kaže da voli fitness te krv, znoj i suze koje mi priušte traka za trčanje, vreća za boks ili TRX, ipak nisam nikad mislila da ću za neku teretanu u Zagrebu reći „wow“. Laički rečeno, boljeg opisa za OrlandoFit i nema. Na stranu tehnologija, dizajn i najmodernija oprema, Green Gold Gym ima dušu, ima energiju i onog trenutka kad izađeš kroz vrata poželiš se vratiti. Orlando kaže kako bi „volio da ljudi prostor dožive, iako je velik, kao još jedan veliki dnevni boravak u kojem se osjećaju ugodno i kao kod kuće“; a upravo smo se tako osjećali i mi. Motivirano i sretno ulazimo u nove fitness pobjede, a sve vas, koji ste sad „guglali“ lokaciju Green Gold Gyma, jedva čekamo sresti u jednoj od trenažnih zona sljedećeg tjedna!