Sve ono što je gradio dugi niz godina sada je objedinjeno u najmoderniji i najveći gym/fitness centar, investiciju vrijednu vrtoglavih 5.000.000,00 kn, koja će ovaj tjedan, točnije u utorak dočekati svoje prve članove. Čak i ako niste neki sportski entuzijast, poput mene koja sam odmorila (sjela) na traci za trčanje i scrollala po Instagramu, teško da ćete ostati hladni na vidljiv trud koji je uložen u svaki dio prostora od 1.700 kvadratnih metara.

Orlando Lopac
Orlando Lopac

Koncept je amerikaniziran u svom najsuvremenijem obliku i pojednostavljen kako bi članovi obavili svoj trening, bez da im se oduzima vrijeme na neke banalne stvari. Primjerice ulaz će biti reguliran s elektronskim vratima koja se otvaraju s RFDI karticama. Time svi aktivni članovi nisu obvezni javljati se na recepciju već mogu neometano ući i uputiti se u svlačionice. Za sve one koji nisu članovi na raspolaganju je član osoblja u moderno opremljenom uredu, u kojem mogu dobiti sve potrebne informacije i odabrati prikladnu članarinu za sebe.

Dizajn prostora podržava industrijski stil, a od dominantnih materijala prevladavaju drvo i beton. Interijer je napravljen prema Orlandovim željama, uz sugestije trenera i stručne nacrte arhitektice Ive Ževrnje. Svaki dio prostora respektira sadržaj koji se u njemu odvija ili kojem je namijenjen. Tako su posebni podovi stavljeni u svaku pojedinu zonu i potpuno prilagođeni treninzima i programima koji se u, i na njima održavaju, dok su primjerice garderobe s 320 ormarića (ženskih i muških) i digitalnim bravicama, dodatno opremljene custom-made drvenim klupama koje je Orlando dao izraditi prema vlastitoj ideji.

orlando

orlando

S ulaznih vrata dolazi se do velikog refresh bara u kojem možete popiti svježe cijeđene sokove, osvježiti se vodom i kavom. OrlandoFit je ujedno jedini brand u Hrvatskoj koji će svojim članovima moći ponuditi Nespresso kavu i to u sklopu Nespresso Business Lounge Cafea. Tik do bara smještena je mini kantina s nekoliko ručno rađenih stolova i klupa od hrastovine, gdje se članovi mogu opustiti nakon treninga, pojesti zdrav obrok i družiti se.

orlando

Cijeli fitness je koncipiran u nekoliko segmenata i cjelina ovisno o tipu treninga koji preferirate te u njemu može u isto vrijeme vježbati 350 ljudi. Fitness je opremljen s nekoliko najcjenjenijih svjetskih fitness brandova. U sekciji izotoničnih trenažera dominira nova linija Matrix Black Oxygen koja je na tržište stigla ove godine i ovo je ujedno prvi centar u regiji u kojem ih možete pronaći. Radi se o 20-ak trenažera s 30 radnih jedinica. Tu je i Power Plate za individualne treninge na kojem se u 25 minuta, dva puta tjedno, može napraviti veliki napredak.

orlando

U cardio zoni se nalazi 12 Matrix T3x traka za trčanje, 3 eliptička trenažera i 3 Ascent eliptikala s mogućnosti promjene nagiba koji imitira planinski uspon, zatim 4 bicikla i to 2 rehabilitacijska i 2 hibridna. Rehabilitacijski bicikli su idealni za osobe koje se oporavljaju od operacija ili ozljeda zgloba, koljena i kuka. Tu su i 4 Concept 2 veslačka ergometra, a poseban highlight je Octane Fitness XT-one trenažer koji je prošle godine osvojio Red Dott nagradu za dizajn. Radi se o jedinom eliptikalu na svjetskom tržištu koji osigurava 4 različita pokreta: hodanje, trčanje, hiking i climbing.

orlando

U tzv. demo sekciji nalaze se NOHrD proizvodi, ručno rađeni drveni trenažeri. Članovi će uskoro moći isprobati i njihov popularni veslački ergometar Waterrower, dok zasad mogu iskušati ergometar za ruke koji simulira pokrete navlačenja jedara i oduševit će svakog zaljubljenika u jedrenje.

orlando
orlando

Još jedna ekskluziva u ovom prostoru jest prvi virtualni Indoor cycling studio u Europi. Kroz trening vježbače vodi virtualni trener kojeg prate na ekranu, dok mehaničko opterećenje od maksimalnog do minimalnog mijenjaju sami na biciklu. Trening je prilagođen pojedincu, te zajedno bez problema mogu vježbati i profesionalni biciklisti i rekreativci.

orlando

I dok se sve nabrojano nalazi u dijelu prostora čiji je interijer nešto profinjeniji i elegantniji, u velikoj i otvorenoj prostranoj zoni industrijskog dizajna dominiraju slobodni utezi s tonama utega. Prostor je to predviđen za ozbiljniji trening i konceptualno prelazi iz high techa (klasični fitness s modernom tehnologijom) u “željezo”, kako Orlando naziva ovaj dio prostora. Prijelaz je napravljen spojem Octane Fitness eliptikala s Reebokovim Tri Rigom. U ovoj sekciji postavljeno je 6 eliptikala od kojih prva tri imaju mogućnost isključivanja rada nogu i izoliranog treninga za ruke i gornji dio tijela, dok su tri eliptikala potpuno nove generacije jer osiguravaju lateralnu promjenu opsega pokreta. Uz ovu cross circuit cardio zonu se nalazi Tri Rig, funkcionalni kavez koji će svima dati mogućnost da se na suvisli način uključe u sigurno izvođenje vježbi funkcionalnog tipa.

Naime, svaki neparni sat trener će pozvati sve u fitnessu koji to žele da mu se pridruže na 30-minutnom HIIT treningu (highi-ntensity interval training) Na taj način će članovi dobiti individualan trening po cijeni standardne mjesečne članarine. Za ozbiljnije vježbače tu su plate loaded mašine, točnije 6 Body tone trenažera za cijeli gornji i donji dio tijela, te bench klupe nove Matrix Magnum linije, prve takve vrste, čija je specifičnost horizontalni moving bar, odnosno pomak od 10 cm koji omogućuje korisniku da izvede klasični ravni izbačaj prema gore bez asistenta.

orlando

orlando

Dio fitnessa namijenjen je za jako popularan vid treninga poznatiji kao cross trening. Ovdje ćete pronaći vrhunsku inovaciju u obliku S-Drive Performance-a, koja je uz virtualni cycling zasigurno najveći revolucionarni proizvod suvremenog fitnessa. Radi se o samohodnoj traci koju čovjek pokreće vlastitim pokretom, uz simulaciju treninga guranja ili povlačenja velikih opterećenja. Ako je funkcionalni trening trebao nešto novo, dobio ga je upravo u S-Drive Performance-u.

orlando

Dio za grupne programe, opet je na jedinstven način povezan sa zonom treninga, velikim 7 metara dugačkim “skladišnim vratima” koja ove dvije zone spaja i razdvaja. Kada su na rasporedu grupni treninzi pomična vrata se zatvaraju kako bi polaznici dobili privatnost i mir. U multifunkcionalnoj dvorani za grupne programe su postavljene dvije “Monkey Bars” konstrukcije duljine 8 metara, koje su prilagođene za grupne i individualne treninge. Na prečke se po potrebi mogu staviti vreće za boks, TRX i različite gume…

Na kraju jednosatne turneje kroz cijeli prostor ne možete zaključiti ništa drugo osim da se ovdje radi o doista vrhunskom konceptu složenom po mjeri Orlandovih članova, koji ovdje dolaze po svoju dozu zdravlja, forme, dobre energije. Osoblje je izuzetno ljubazno, srdačno, imaju strpljenja za sva početnička pitanja, što je jako važno ako ste poput mene totalna neznalica za svaku spravu koja postoji. Na izlazu sam rekla Orlandu da je u meni probudio želju za vježbanjem na što mi je odgovorio: “Ako nekog poput tebe mogu natjerat na trening, moj posao je ispunio svoju funkciju”. I evo ovaj tjedan krećem, obećala sam sebi. Da se poslužim natpisom iz garderobe “Nema izgovora”… Razmislite i vi o tome!