Categories
News

RTL.hr – Otvaraju se fitness centri!

Video intervju s Orlandom Lopcem pogledajte na RTL.hr

Hrvatski zavod za javno zdravstvo propisao im je detaljne preporuke

Za mnoge je konačno stigla dugoočekivana vijest – mjera koju su su dugo čekali rekreativni sportaši i svi oni željni tjelovježbe. Od sutra je ponovno omogućen rad teretanama, fitness i sportsko-rekreacijskim centrima u zatvorenom i sportskim dvoranama.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo propisao im je detaljne preporuke.

“Kad uđete, odmah na početku slijedi dezinfekcija. Slično je poput ulaza u operacijske sale. Svuda će biti puno dezinficijensa. Što se tiče recepcije, preporuka je da budu razdvojeni na 1,5 metar.

Ručnici na spravama je poruka da moraju biti na udaljenosti od dva metra. Tamo gdje nema ručnika tu su dezinfekcijska sredstva i te su sprave za korištenje”, opisao je naš reporter Boris Mišević.

Ako neće poštovati fizičku distancu, zaposlenici ih neće razdvajati.

Detaljnije je o svemu za RTL Danas popričao  s vlasnikom fitness centra Orlandom Lopcem.

“Preporuka je da bude u prosjeku od 12 do 14 korisnika na 100 kvadratnih metara. U ovakvom fitness centru od 1600 kvadrata to znači nekih 130 korisnika u jednom trenutku. To je jako puno i jako se rijetko događa to i kada su redovne okolnosti.

Imamo barijeru na ulazu, tako da će 131. pričekati dok 130. ne izađe van kao kad čekate kod liječnika i zubara, i u zadnje vrijeme ispred trgovina”, objasnio je Lopac.

Komunikacija s HZJZ-om na najvišoj razini

Kazao je i kako će ventilacijski sustavi raditi, ali i da se moraju održavati i filtrirati.

“Klima uređaji danas više nisu samo klima uređaji već iznimni ventilacijski sustavi koji automatski hlade, povezani su s dotokom svježeg zraka. Palit će se, s poštivanjem da se uređaji održavaju i filtriraju”, rekao je.

Pozvao je i danas ljude da budu aktivni.

“Mi kao kineziolozi godinama pozivamo ljude da budu fizički aktivni. U ovom trenutku kroz usuglašane mjere s HZJZ-om. Zadovoljni smo s njima, ispunili su sve naše prijedloge. Komunikacija je bila na najvišoj mogućoj razini“, zaključio je Lopac.