Categories
News SLIDER

SPARTAN RACE Croatia & ORLANDOFIT ponosni partneri!

Utrke i maratoni posljednjih nekoliko godina postali su izrazito popularni diljem svijeta, a tome svjedoče i enormne brojke sudionika koje svakim novim izdanjem ruše do sad postavljene rekorde.
Posebno primamljive utrke su one koje zahtijevaju prolaženje kroz razne prepreke, postavljene kako bi se sportskim entuzijastima dodatno podigla razina adrenalina.
Jedna od takvih je i Spartan Race, čija je nit vodilja da svaki čovjek može postati neslomljiv, no zbog modernog načina života jednostavno je zaboravio kako.
Lider u trkama s preprekama koji izaziva sudionike da pređu vlastite granice, doživio je svoj globalni uspjeh. Svjetskoj slavi brenda Spartan, vodećoj svjetskoj kompaniji u kategoriji Extreme Wellnessa, doprinijela je činjenica da se godišnje održava više od 450 utrka u čak 37 zemalja svijeta.

Po prvi puta na popisu država domaćina zablistala je i Hrvatska, kojoj je pripala čast da ugosti Spartance od 15.-16.7.2023. u gradu Sveta Nedelja i doživi sasvim novo sportsko iskustvo.

Sudionici će se imati prilike natjecati se u Trifecta Weekend programu koji uključuje čak tri različite staze, koje će u njima probuditi prave ratnike.

Sprint staza dugačka pet kilometara pruža klasično iskustvo utrke s 20 prepreka, a izvodi se relativno laganim trail trčanjem na terenu bez ceste, s vodom i blatom. Osim toga, uključuje i penjanje po zidovima, puzanje pod žicom, prelaženje prečki za majmune, bacanje koplja i još mnogo toga.
Na Super stazi dugačkoj 10 kilometara nalazi se 25 zapreka, koje su teže u usporedbi s kraćom Sprint stazom. Spartancima će za uspješno savladavanje iste trebati ipak malo bolja strategija i jači tempo zbog zahtjevnijeg puta koji moraju proći kako bi uspješno pristigli do cilja.
Staza Beast kao što i sama riječ govori, zvjerski je put, dugačak 21 kilometar, a prati je čak 30 različitih zapreka. Budući da se samo najjači Spartanci usude boriti sa zvijerima, cilj ove staze će pokazati tko je uistinu vrijedan trona.
Kao dodatan dio vikenda održat će se i Spartan Kids, utrka za djecu koja omogućuje najmlađim Spartancima utrkivanje na različitim udaljenostima sa sve težim preprekama. Uz dobru zabavu koje neće nedostajati, putem će steći veliku dozu hrabrosti i mentalnu snagu.
No, osim mentalnih i fizičkih dobrobiti koje donosi sudjelovanje u jedinstvenoj utrci Spartan Race, potrebno je istaknuti kako ista stavlja Svetu Nedelju i samim time Hrvatsku na globalnu mapu među atraktivne svjetske destinacije u kojima se održava, donosi međunarodnu promociju i razvoj lokalne zajednice te potiče aktivni turizam. Atraktivna staza nadomak glavnog grada, udaljena samo nekoliko sati od Jadranske obale, zasigurno će postati novo omiljeno odredište ekstremnih sportaša.
Svi zainteresirani za avanturu života koja spaja čovjeka, prirodu i ekstremni sport, mogu se registrirati za Spartan Race Santa Domenica Trifecta Weekend 2023 na:
VAŽNA INFORMACIJA:
Aktivni članovi Orlandofit grupacije imaju popust 25% na bilo koju kategoriju.
Popust je moguće ostvariti putem CODA prilikom registracije.
Za više informacija obrati se mailom na marketing@orlandofit.hr ili pozivom na 099 4978 410