Categories
News

“ŠTEDIO SAM 3 GODINE, …”

“ŠTEDIO SAM 3 GODINE, A SADA NE MOGU DOBITI NATRAG NI SVOTU KOJU SAM ULOŽIO!”

Ova rečenica najčešća je zabluda vezana za životno osiguranje. Životno osiguranje nije štednja i nije ga moguće uspoređivati s ostalim štednim proizvodima. Životno osiguranje je mnogo više od štednje, a svatko tko planira svoju budućnost i razmišlja o tome kako ju učiniti boljom i sigurnijom za sebe i za svoje najbliže, trebao bi razmotriti prednosti životnog osiguranja.

Životno osiguranje je najjednostavnije opisati kao cjelinu koja se sastoji od riziko i štedne komponente.

Riziko komponenta je tu za slučaj najgoreg

Svi mi želimo sebi i svojoj obitelji osigurati što bolji život, kvalitetno školovanje za svoju djecu, vlastiti stan, kuću ili pouzdan automobil. U tome si najčešće pomažemo raznim kreditima. Smrtni slučaj, teška bolest ili nesreća koja završi invaliditetom mogu nas dovesti ne samo u emocionalno tešku situaciju, već nas i suočiti s ozbiljnim egzistencijalnim problemima. Najednom, ostajemo bez prihoda od kojih smo financirali kredite ili naprosto nemamo dovoljno sredstava za liječenje ili nastavak života na kakav smo bili navikli. Životno osiguranje služi upravo tome da se izbjegnu takve situacije. Dakle, životno osiguranje osigurava materijalnu pomoć u slučaju smrti, nezgode,invaliditeta ili teže bolesti, te pomoć kako se emocionalno težak trenutak ne bi pretvorio i u egzistencijalnu traumu.

Štednja je šećer za kraj

Važno je istaknuti da životno osiguranje ima i štednu komponentu. Dakle, u slučaju da nije bilo potrebe za aktiviranjem police i da ste,  kolokvijalno rečeno, «živi i zdravi» dočekali kraj osiguranog razdoblja, isplaćuje vam se vaša osigurana svota uvećana za dobitak ostvaren tijekom svih godina. Dakle, na kraju osiguranog razdoblja dobit ćete sredstva uvećana za dobitak, koja će vam nesumnjivo uvijek dobro doći, a time ćete sebi ili svojim najbližima, recimo svojoj djeci, moći pomoći da kvalitetnije žive ili riješe neko od važnijih životnih pitanja.

Životno osiguranje u Allianzu

Životno osiguranje u Allianzu možete ugovoriti na period od pet do trideset godina. Tim osiguranjem ćete omogućiti da se u slučaju vaše smrti osobi koju sami odaberete, a to su u pravilu najbliže osobe i obitelj, isplati osigurana svota i na taj način bit ćete sigurni da će ta osoba, odnosno vaša obitelj, biti egzistencijalno zbrinuta. Naravno, u slučaju doživljenja, kao što smo ranije spomenuli, isplaćuje vam se osigurana svota uvećana za dobitak.

Ali to nije sve

Dopunska osiguranja, koja po svom izboru možete ugovoriti uz osnovno životno osiguranje, pružaju vam mogućnost da se osigurate i od posljedica nesretnog slučaja, teške bolesti ili da u pokriće uključite, na primjer, troškove liječenja. U slučaju trajne i potpune invalidnosti zbog koje osiguranik gubi sposobnost rada, Allianz vas oslobađa plaćanja premije i nastavlja uplaćivati u vašu policu životnog osiguranja te štedi za vas. Vaša polica osiguranja života i dalje vrijedi i po doživljenju isteka primit ćete isplatu punog osiguranog iznosa.