Categories
Orlandov kutak

Što potiče Hrvate na vježbanje?

Možda ste ovih dana po društvenim mrežama vidjeli neobične poruke o vježbanju pa vam ovim putem otkrivamo o čemu se radi. Udruženim snagama, najveći fitness centri Hrvatske su pokrenuli akciju #whygetactivehrvatska. Znate li da u Hrvatskoj samo 4,6% ljudi vježba te da smo na dnu ljestvice po broju aktivnih stanovnika u Europi? Upravo zato, Međunarodna sportska organizacija IHRSA* i fitness klubovi pokrenuli su #WHYGETACTIVEHRVATSKA kampanju radi promocije dobrobiti vježbanja. Na pitanje “zašto vježbam” ili “zašto volim vježbati” odgovori su različiti, poneki i komični – “da budem najljepši u teretani”, “jer volim pivo”, “jer volim jesti”, “da bi me gledali frajeri”, “jer nemam lift u zgradi”, tu su i iskreni “da dobro izgledam”, ali i oni najvažniji razlozi poput “da bi bila zdrava”, “da se osjećam bolje”, “jer me čini sretnim” i slično.

Želja ove akcije je pokrenuti i motivirati sve građane na vježbu, zdrav način života i donijeti novu kvalitetu u živote svih nas. Sudjelovanje u projektu je jednostavno:

  • napišite na papir zašto ste aktivni
  • slikajte se
  • objavite sliku na svojoj društvenoj mreži, ali i na Facebook stranici #WHYGETACTIVEHRVATSKA
  • motivirajte svoje bližnje, prijatelje i poznanike da se pokrenu
Andrea Papst Lopac, Orlando Fit

Projekt traje od 1. 11. do 1. 12. 2014., a cilj je motivirati stanovništvo, razvijati svijest društva o zdravlju te inspirirati na aktivan životni stil. Nizom akcija i stalnog osvještavanja građana o potrebi aktivnog života želimo tijekom vremena dosegnuti prosjek EU-a od 11% aktivnih stanovnika.

U akciji sudjeluju: VITA FITNESS & SPA, CORE GYM, CHIKAZ RIJEKA, XXL FITNESS CENTAR, TOWER FITNESS, OLIMP FITNESS CENTAR, ORLANDO FITNESS GROUP, PLAY FITNESS CENTAR, GOKY FIT, AMAZONA FITNESS CLUB, INVICTUS, FITNESS CENTAR VIP I MOFIT FITNESS KLUB.

Ukoliko vježbate, uključite se u ovu akciju, a ako ne, svakako posjetite Facebook stranicu ove akcije kako bi se nasmijali i saznali na koji način vježbanje usrećuje ljude i zašto vježbaju. Možda vas upravo ovi natpisi inspiriraju da krenete na vježbanje od ponedjeljka…