Categories
News

“U Zagrebu je upravo otvoren najekskluzivniji fitness u ovom dijelu Europe.”

Izvorni članak objavljen na Buro 24/7

 

Kad govorimo o ljudima koji su zaslužni za razvoj fitnessa u Hrvatskoj, nemoguće je ne spomenuti ime Orlanda Lopca. Svoju je karijeru posvetio obrazovanju šire javnosti o važnosti zdravog načina života i redovite rekreacije, a njegovu su viziju prepoznali na tisuće članova OrlandoFit Fitnessa, koji vježbaju na dvije lokacije- u Centru Kaptol i Green Goldu. Nakon mjeseci najava koje su se pažljivo dijelile s pratiteljima na društvenim mrežama, sad je otvoren i OrlandoFit Fitness Branimir, u Branimir centru, koji Supernova želi podići na jednu novu razinu i koja je ozbiljnog poslovnog partnera pronašla upravo u OrlandoFitu. Kreće se, dakle, raditi na oživljenju Branimir centra, a prvi korak je upravo otvaranje prestižnog fitness kluba. Tim smo povodom razgovarali s jednim od vlasnika, koji nam je otkrio sve o ovom jedinstvenom konceptu i ispričao o koliko se zahtjevnom projektu radilo, i koliko su mu partneri poput Romana Partceia, a onda i Jamnice, Segafreda, Red Bulla i Reeboka pomogli.

“Kad sam ušao u ovaj prostor, zatekao sam 40 do 50 prostorija, još su tu bile i pokretne stepenice. Ušao sam u jednu od tih prostorija i pokušao vizualizirati sve što vi danas ovdje vidite. Danas kad se sjetim tog vizualiziranja, s ponosom mogu reći da smo ispunili 99% onog što sam zamislio.” Nastavlja nam objašnjavati kako se savjetovao s arhitektima, ali kako zapravo sam potpisuje većinu dizajnerskih i arhitektonskih rješenja. Točno je znao što je htio postići, u čemu je, kaže, i uspio. “Htio sam napraviti nešto old school, htio sam doći do vintage štiha, htio sam obavezno svemu dodati i svojevrsni “hub” u kojem se ljudi mogu opustiti i nakon treninga popiti kavu ili odraditi sastanak. Nije bilo lagano spojiti visoku tehnologiju, odnosno trake koje u sebi sadrže IPTV, s boksačkim vrećama iz 1950. Bilo mi je važno zadovoljiti i cijeli stručni segment i estetiku koju nisam htio kompromitirati, zbog čega je uslijedio čitav niz istraživanja i propitkivanja opcija.”

Cijeli je proces trajao otprilike 9 mjeseci, a prvo je, objašnjava, definirao zidove i zaključio da se nešto može ostaviti i u izvornom stanju zbog industrial efekta. Iz istog su razloga odlučili i ići s otvorenim stropom, sa svim vidljivim ventilacijama. Studio Brigada je dao prijedlog rješenja recepcije, i on je gotovo u potpunosti prihvaćen. Kad uđete u prostor, odmah ćete primijetiti centralni boksački ring, čiji dizajn također potpisuje sam Orlando. “Ring je “custom made”, rađen i crtan s hrvatskim bravarima. Užad smo nabavili preko Konoplje.hr, sami smo tražili kopče… I sama cerada je rađena po našim vizualima, uz pomoć Division 4 Visiona.”

Dotaknuli smo se i slogana ovog koncepta, koji glasi “Urban. Active.”, budući da spaja uski centar grada u kojem s nalazi, s aktivnim načinom života do kojeg je ljudima stalo. Dodaje i kako je cijelu priču podigla i jedna slučajnost; Brigada je u jednoj svoj prezentaciji imale i vizuale koji su mu zapeli za oko. Otkrio je da je riječ o radu brazilske umjetnice Stine Persson, koju je kontaktirao i kupio prava na korištenje. Danas oni krase zidove centra i čine ga još ljepšim, življim i energičnijim. Isto tako, autorske je vizuale radio i poznati hrvatski street umjetnik Chez.

Ogledala su obrubljena hrastom, dio fitnessa ima stakleni krov i uskoro će se po njemu moći hodati, a u svlačionicama ćete se moći opustiti i u sauni. Boksačke vreće i medicinke dolaze s potpisom njemačke tvrtke Artz, napravljeni su od prave kože, i toliko su posvećeni vintage efektu da su čak i lanci na kojima vreće visi hrđavi. Kratka šetnja ovim prostorom vrlo će vam brzo razjasniti o čemu se tu radi; nije poanta u tome je li ovo najbolji fitness u gradu.

Poanta je što je ovaj koncept potpuno jedinstven na našim prostorima i što će, kako čujemo, nuditi i jedinstven pristup klijentu. Prostor je opremljen s čitavim nizom proizvoda i sprava koje u Hrvatskoj još nisu viđene, a na kojima se mogu odraditi fantastični treninzi; upravo ćete zato stalno za pomoć moći upitati upućene trenere. Možete, naravno, trenirati i na klasični način, ali Orlando kaže da bi to bilo šteta s obzirom na sve opcije koje su im pripremili. Još je jedna specifičnost prostora i zonska podijeljenost; postoji zona za grupne treninge, boksački ring, crossfit područje, spinning, područje sa slobodnim utezima, područje sa spravama za izolacijske vježbe, …

Upravo je s tim htio i ponuditi kratki rezime svega što OrlandoFit Fitness Branimir predstavlja; različite zone, a opet objedinjene u jednom prostoru, i to prostoru koji spava staro i novo, industrijsko i tehnološki napredno, vintage i moderno, a na kraju i urbano i aktivno. Drugim riječima, sve su to suprotnosti koji ovdje zajedno odlično funkcioniraju. Tome u prilog ide, recimo, i posjet holivudskog glumca Franka Grilla, inače velikog gym fana, koji je rekao da je ovo najbolji fitness u kojem je ikad bio.

On je, uz to, veliki promicatelj kulture boksa, što je blisko i samom Orlandu koji nam je ispričao kako se oduvijek divio Muhammadu Aliju, ali i potencijalu ovog sporta da mlade makne s ulice i ponudi utočište. Boks kao vještinu ovdje žele približiti svima, i to u kontroliranim uvjetima i uz asistenciju stručnog osoblja. Poslije svega što smo ovdje čuli i vidjeli, i sami smo uvjereni da OrlandoFit Fitness Branimir doista nema konkurencije i najiskrenije vam preporučujemo da se i sami dođete uvjeriti u sjajnu energiju mjesta. Nekako smo sigurni da ćete se poželjeti i vratiti!