Categories
News

USPJEŠNO ZAVRŠENI DANI LJEPOTE I FITNESSA 2016!

JUST LIKE A KEVIN SPACEY…

ZAGREB JE IN! ZAGREB JE ZDRAV! ZAGREB JE LIJEP!

skok-finito-2016-04

Od 11. do 13. 03., u glavnom gradu Republike Hrvatske, Zagrebu, održan je međunarodni sajam DANI LJEPOTE I FITNESSA. Najveće regionalno okupljanje zaljubljenika u zdravi, fitness život i industriju ljepote, privuklo je više od 11.000 posjetitelja i 267 izlagača iz 23 zemlje na 12.700 m2

Drugu godinu za redom uz beauty segement predstavljeno je i područje FITNESSA, koje je opetovano potvrdilo da je važnost ove industrije u našoj regiji sve veća i da je veliki broj onih koji brigu o zdravlju i kvalitetnom životu vide kao rezultat kvalitetne tjelesne aktivnosti.

Suorganizator projekta,  Orlando Fitness Grupa, najprepoznatljiviji fitness brand  u Hrvatskoj, osigurao je posjetiteljima fantastičan i bogat prateći program sajma, te 3 dana ispunjena vrhunskim predavanjima…  37 međunarodnih fitness prezentera i edukatora,  3 dvorane, 60 satova i radionica kojima su prisustvovali fitness treneri, osobni treneri, aerobik i Pilates instruktori, kineziterapeuti, fizioterapeuti, članovi fitness centara. Svi oni su obogatili svoje znanje i dobili nove ideje, kako bi naši građani bili sigurni baš svaki puta kada uđu u prostor za vježbanje i kako bi znali da njihovi treneri ne zaostaju za svjetskim trendovima i novim tehnologijama treninga.

Highlight EXPO zone

Dani Fitnessa su imali i svoju premijeru: predstavljen je WaterRower – veslački ergometar jedinstvenog dizajna i forme. Riječ je o trenažeru na kojoj poznati američki glumac Kevin Spacey redovno vježba u popularnoj TV seriji House of Cards. WaterRower oduševljava svojim dizajnom, te sustavom opterećenja baziranog na «potiskivanju» vode… Tijekom uporabe, WaterRower, zbog kretanja vode, stvara «romantičan» zvuk identičan zvuku prolaska pravog vesla kroz vodu, a kada nije u uporabi ostavlja dojam jedinstveno oblikovanog dizajnerskog «komada» pokućstva. «WaterRower označava revoluciju u poimanju fitnessa –  bez obzira hoće li svoje mjesto pronaći u fitness centru, unutar nečijeg dnevnog boravka ili u sklopu vrhunski uređene hotelske sobe ili apartmana, svog korisnika će ostaviti bez daha: dizajnom, zvukom, funkcionalnosti, ali i u doslovnom smislu te riječi, tijekom same uporabe, odnosno treninga» pojasnio je manager prodaje tvrtke Star Fitness, distributera WaterRowera za Hrvatsku.

skok-finito-2016-02

Bogatsvo fitnessa na potpuno besplatni način

Vježbati potpuno besplatno, vježbati na otvorenom, vježbati na način na koji to radi gotovo trećina svjetske populacije: na ulici, u parku, na klupi, rasvjetnom stupu ili SW poligonu. Street Workout je najrašireniji pokret vježbanja na svijetu, a svoju snagu i popularnost pokazao je na Danima ljepote i fitnessa gdje je održano Otvoreno Street Workout prvenstvo Hrvatske.  Ne manje zanimljivo i atraktivno je bilo i na centralnoj pozornici gdje su se svoje usluge, vještine i znanja predstavili brojni fitness i rekreacijski klubovi, plesni centri i udruge. Posebno se istaknuo veličanstveni nastup Ane Čudić iz Zadra, koja je sve posjetitelje oduševila svojim nastupom na POLE DANCE ŠIPKI.

Reebok Spring Challenge poligon premijerno je hrvatskoj javnosti predstavio PARKOUR i FREERUNNING. Kroz brojne radionice, upoznavajući vježbe istezanja, programe zagrijavanja, kondicijske treninge  i tehnike pravilnog trčanja – kao preduvjeta za savladavanje vještine Parkoura i Freeruninga, svi su imali priliku otkriti novu dimenziju adrenalina.

skok-finito-2016-01

«Usmjeravanje građana k prirodi, kretanju i vježbanju, zdravoj prehrani, aktivnosti su koje postaju dio nacionalnih strategija i zauzimaju sve važnije mjesto u gospodarstvu. Potrebno je snažno i kvalitetno djelovanje zajednice usmjereno na aktivnosti koje će dovesti do uključivanja velikog broja pojedinaca i institucija u promociju svih inih aktivnosti. Zdravi i zadovoljni ljudi čine temelj svakog pozitivnog društva, i u vrijeme kada je lokomocija (pokret) svedena na minimum potrebno je djelovati na način da svi shvate kako je ljudsko tijelo isprojektirano sa ciljem i razlogom…» riječi su Orlanda Lopca, direktora Orlando Fitness Grupe, i kao takve daju snažnu poruku javnosti, zašto su ovakvi projekti važni za našu zajednicu. Samo neka potraju…