Categories
News

Zašto je Indoor Cycling dobar za Vas?

Što podrazumijeva Cycling za fitness?

U našim fitness centrima čekaju Vas kvalitetni bicikli za vježbanje, a umjesto gradske buke automobila – dinamična glazba. Danas je cycling u fitness industriji  zanimljiva, energetski zahtjevna i uistinu kvalitetna tjelovježba, , emocije su u punom zamahu, a duh zdravog suparništva vlada u dvorani. Doživite potpuno drugačije osjećaje vježbanja u fitnessu.

Kako se odvijaju cycling treninzi?

Cycling je prvenstveno grupni trening. Vježbanje s drugim „trkačima“ je samo po sebi puno zabavnije. Trening vodi iskusni trener Kristijan Tkalec koji ispravlja, usmjerava, motivira  i zadaje  tempo cijelom treningu. Vježbanje  traje do 45 minuta: upravo je ovo vrijeme dovoljno za pokretanje snažnih procesa sagorijevanja masti u tijelu. Trening može varirati u intenzitetu i namjeni, ali princip je uvijek isti.

Tri prednosti cycling treninga

Prvo, biciklizam je vrlo učinkovita vrsta treninga: „bilda“ i srce i mišiće, njegova glavna svrha je treniranje kardiovaskularnog sustava. Puls dostiže visoku brzinu, cirkulacija krvi se ubrzava, srčani mišić i krvne žile jačaju.

Drugo, to je vježbanje mišića cijelog tijela. Pogrešno je mišljenje da se na biciklima za vježbanje rade samo noge i leđa. Zahvaljujući nagibima tijela i promjeni položaja zdjelice na sjedalu, kao i promjeni postavki biciklističkog vježbanja, možete vježbati različite mišićne skupine.

I treća jasna prednost cycling treninga je snažan proces sagorijevanja masti. Ako se pitate hoće li Vam biciklizam pomoći da smršavite, odgovor je da. Vožnja biciklom toliko je energetski zahtjevna da se čak i u treningu slabog intenziteta sagorijeva do 500 kcal. Dakle, biciklistički trening idealan je za one koji žele smršavjeti. Maksimalna učinkovitost biciklističkog vježbanja postiže se redovitim treningom: od 2 do 4 sata tjedno.

KONTRAINDIKACIJE ZA CYCLING

Vožnja bicikla prvenstveno je usmjerena na trening kardiovaskularnog sustava, tako da je ova vrsta opterećenja kontraindicirana za one koji: imaju teško kardiovaskularno zatajenje: tahikardija, angina pektoris, srčana astma; oticanje i tromboflebitis; onkološke bolesti; ozbiljne ozljede i problemi sa zglobovima: gležanj, koljena, donji dio leđa; pretilost; dijabetes.

U našim fitness centrima možete vježbati cycling sami uz kvalitetne bicikle koje imamo u fitness centrima, a za veću učinkovitost možete doći na Indoor Cycling grupne programe koje vodi Kristijan Tkalec.

Kristijan Tkalec

Ako želite saznati više o našim biciklima za Cycling, trenažerima –  posjetite fitnessoprema.hr

By OFG Team