Categories
News

Zdrav život za kreativnije poduzetništvo

Od 04. do 07. prosinca u hotelu Esplanade održan je Svjetski kongres poduzetnika u organizaciji Međunarodnog ekonomskog foruma ˝PERSPEKTIVE˝. U okviru njihovog projekta ˝Zdrav život za kreativnije poduzetništvo˝ treneri OrlandoFit grupe Igor Brajak i Ivona Čutoraš su kroz dva dana održavanja kongresa otvorili isti upravo sa tjelovježbom. Nešto novo i vrijedno hvale.

Treneri su kroz kratki govor objasnili važnost zdravog načina života tj fizičke aktivnosti te su sudionicima kongresa i demonstrirali vježbe koje mogu svakodnevno odrađivati, čak i u uredu i time poboljšati svoju svakodnevnicu u smislu svoga psihofizičkog stanja ali i produktivnosti na poslu. Iako u poslovnom izdanju, svi sudionici su sa oduševljenjem i osmjehom na licu sudjelovali u našem kratkom programu. 🙂

Sjedilački način života sve je veći problem današnjice. S jedne strane povećava se svijest o važnosti tjelovježbe, s druge strane razvoj tehnologije sve nas više veže za stolicu te boravak na računalima, pametnim telefonima i sl. Upravo to dovodi do raznih negativnih produkata koji se itekako loše odražavaju na zdravlje, a to su: pretilost, atrofija mišića, slabljenje kostiju, problemi sa cirkulacijom, loše držanje, bolovi, pa čak i slabljenje moždanih funkcija. Ono što osobno smatram velikim problemom je, da većina ljudi djeluje tek kada dožive neki od problema, ponekad i vrlo ozbiljnih. Zašto čekati? Zašto doživjeti bol, zašto dovesti sebe u situaciju da ti normalne, svakodnevne funkcije koje bi trebao obavljati postanu problem? Nemojte! Prevencija – to je ključna riječ. Nitko ne kaže da se morate ˝ubijati˝ svakodnevno u teškim treninzima i biti vrhunski sportaši, izgledati besprijekorno i sl. Izdvojite pola sata-sat vremena dnevno, dva do tri puta tjedno. Izaberite aktivnost, bilo kakav oblik rekreacije u kojem ćete uživati, a imat ćete višestruke koristi od iste: bit ćete zdraviji, pokretniji, bolje ćete izgledati, bit ćete sretniji i zadovoljniji ali i produktivniji, kako na poslu tako i u svakodnevnim situacijama van radnog vremena. Uložite malo, tijelo će vam vratit puno više.